Glasba
(8)
Bryan Adams
Bodo Adamsu in Springsteenu sledili tudi drugi glasbeniki? Foto: Reuters

Dodaj v

Bryan Adams do preklica ne bo koncertiral v Misisipiju

Želi si razveljavitve novega zakona
12. april 2016 ob 10:53
Jackson - MMC RTV SLO

Novi zakon v ameriški zvezni državi Misisipi, ki ne zagotavlja enakopravnosti LGBT-skupnosti, je glasbenika Bryana Adamsa zmotil do te mere, da tam do preklica ne namerava več nastopati.

Potem ko je Bruce Springsteen odpovedal koncert v Severni Karolini, mu je zdaj z odpovedjo sledil tudi kanadski kolega Bryan Adams.

"Nedoumljivo se mi zdi, da so člani LGBT-skupnosti diskriminirani zaradi spolne usmerjenosti," je kanadski rocker zapisal na svojem profilu na Instagramu. Odpovedal je koncert, ki je bil napovedan za 14. april, in dodal, da v zvezni državi ne bo nastopal do razveljavitve zakona.

"Želim si, da bi Misisipi popravil to grozno napako in se bom sem lahko še kdaj vrnil ter nastopal za številne oboževalce. Že zdaj se veselim tega dne," je dodal.

Z odpovedjo koncerta je izrazil solidarnost za LGBT-skupnost. Novi zakon, ki bo stopil v veljavo s 1. julijem, namreč omogoča verskim skupinam in nekaterim podjetjem v zasebni lasti, da z istospolnimi pari ne sodelujejo, oziroma jim v celoti odrečejo svoje usluge.

"Enostavno se ne bi dobro počutil, da bi nastopal v zvezni državi, kjer istospolno usmerjeni ljudje nimajo zagotovljene enakopravnosti," je Adams povedal za Time.

Odpoved koncerta se je zgodila kmalu po izjavi Brucea Springsteena, ki je odpovedal koncert v Severni Karolini. Razlog za njegovo odpoved je nov t. i. straniščni zakon, ki narekuje transspolnim osebam, da uporabljajo le tista javna in službena stranišča, ki sovpadajo s spolom, pripisanim ob rojstvu.

P. B.
Prijavi napako
Komentarji
frgo
# 12.04.2016 ob 10:57
mislim, da je ravnokar pri FBI-ju nekje globoko v eni pisarni brez oken birokrat v njegov dosje dopisal "komunist"
Ples
# 12.04.2016 ob 12:06
Novi zakon, ki bo stopil v veljavo s 1. julijem, namreč omogoča verskim skupinam in nekaterim podjetjem v zasebni lasti, da z istospolnimi pari ne sodelujejo, oziroma jim v celoti odrečejo svoje usluge.

Usluge?

Sicer pa: bravo Adams, bravo tudi Springsteen.
fantasycamp
# 12.04.2016 ob 14:31
Če tako misli potem lahko najde v vsaki državi nekaj, od pravic do orožja,diskriminacije nad črnci, policije ki lahko dela kar koli, slabe podpore nezaposlenim, pomanjkanje zdravil za revne...

Zanimivo pa je da je najbolj boloče če trans oseba ne more naWC ali pa se nekdo ki lahko živi normalno ne more poročiti,to res tako boli.

Seveda naslednje bo bojkot držav ki podpirajo vzgojo krzna, te zvezdniki imajo ideale ki jih normalni ljudje sploh ne dojamejo...
spela55
# 12.04.2016 ob 12:26
Jaz si močno želim, da bi se enkrat v prihodnosti vsa podjetja, ki prodajajo hrano, znašla v zasebni lasti, pa da bi se jim dovolilo, da jim ni treba prodajati svojih "uslug" določenim ljudem (recimo Shantorianom) pa naj si ti ljudje pridelajo hrano na svojem ograjenem vrtičku. Zanimivo, da še nihče iz teh skupin ni zahteval pravice, da lahko zavrnejo sodelovanje z obsojenimi kriminalci recimo, a oni jih pa nič ne motijo?
frank james
# 13.04.2016 ob 14:04
Prebivalcem te zbvezne države pa dol visi brezvznega kanadčana, v delti MIssisipija je doma blues,rocknroll, hip hop, zato je Adams tam popolnoma odveč..
Perunova sekira
# 12.04.2016 ob 11:39
Menim, da trenutna količina LGBT propagande ni ustrezna, saj človek dobi občutek, kot da predstavlja LGBT skupnost 50% vse populacije.
Peter F.
# 12.04.2016 ob 12:23
Bravo predvsem ljudje, ker jim bo prizaneseno da ne rabijo poslušat njunega jokanja na koncertih.
Shantorian
# 12.04.2016 ob 10:56
Novi zakon, ki bo stopil v veljavo s 1. julijem, namreč omogoča verskim skupinam in nekaterim podjetjem v zasebni lasti, da z istospolnimi pari ne sodelujejo, oziroma jim v celoti odrečejo svoje usluge.

Čisto pravilno. Le sami, ne drugi, bomo odločali, koga bomo spustili v svoj svet in koga ne.

Čestitke Mississipiju za pogumno držo.
Nove note
link
Imset: Med slovenskimi glasbeniki ne čutimo rivalstva
19
14. november 2018 ob 09:38 Zasedba Imset, ki je pred kratkim izdala glasbeni prvenec z naslovom Persona, pravi, da z njimi na slovensko glasbeno sceno, ki je že potrebna prevetritve, prihaja nova, bolj mladostna energija.
Več novic ...
Kazalo