Christopher je leta 2011 prejel Grossmannovo nagrado za življenjsko delo, imenovano hudi stari maček. Foto: Tanja Ristic/Grossmannov festival
Christopher je leta 2011 prejel Grossmannovo nagrado za življenjsko delo, imenovano hudi stari maček. Foto: Tanja Ristic/Grossmannov festival
Saruman -  Christopher Lee
Ljubitelji Gospodarja prstanov Christopherja Leeja dobro poznajo kot Sarumana, tistega čarodeja, ki je prestopil na temno, Sauronovo stran.

Kako se britanski igralec znajde kot pevec, bo znano že v ponedeljek, 27. maja, ko na igralčev 91. rojstni dan na prodajne police prihaja njegov heavymetalski album z naslovom Charlemagne; The Omens of Death.

Lee, ki je zaigral tudi Drakulo in Frankensteinovo pošast, šele zdaj raziskuje svojo temno stran, so zapisali pri britanskem časniku The Independent. Lee, eden izmed številih igralcev, ki so se podali v glasbene vode, na albumu sodeluje z Richiejem Faulknerjem, glavnim kitaristom heavymetalske zasedbe Judas Priest, ki bo poskrbel za aranžma.

Na albumu bo mogoče slišati pesmi, kot so Massacre of the Saxons, The Devil's Advocate in The Ultimate Sacrifice.

Sicer je Lee glasbeno pot po metalu že ovenčal z albumom Charlemagne: By the Sword and the Cross, ki pa je bil bolj simfonične narave. "V pesmih ne kričim ali kaj podobnega, vendar je to zagotovo heavy metal," je novo delo opisal Christopher, ki je leta 2011 obiskal Slovenijo - na Grossmanovem festivalu filma in vina so namreč igralcu podelili nagrado za življenjsko delo, imenovano hudi stari maček.

Uspešna kariera
Ljubiteljem fantastike je Christopher Lee najbolj znan kot Drakula iz filmov studia Hammer, Saruman iz trilogije o Gospodarju prstanov, grof Dooku iz druge epizode Vojne zvezd ter lord Summerisle iz kultnega Wicker Mana. Poleg tega je igral še v uspešnicah Drakula, Mumija, Trije mušketirji, Zasebno življenje Sherlocka Holmesa, James Bond - Mož z zlato pištolo, Letališče in Gremlini 2.