Veliko nagrado MMS-ja je lani prejela Nuša Derenda. Foto: Tomaž Primožič, FPA
Veliko nagrado MMS-ja je lani prejela Nuša Derenda. Foto: Tomaž Primožič, FPA

Avtorji lahko prijavijo največ dve avtorski deli - skladbo, besedilo in aranžma. Skladba ne sme biti daljša od štirih minut, izvajalci pa morajo biti starejši od 16 let. Rok za prijavo je 3. maj.

Avtorji morajo prijave poslati na naslov: Avditorij Portorož-Portorose, Senčna pot 10, 6320 Portorož, s pripisom za javni razpis 33. Festivala MMS.

Prijave bo ocenjevala strokovna komisija, ki jo imenuje Avditorij Portorož in RTV Slovenija ob soglasju organizacijskega odbora festivala. Komisija bo med prijavljenimi deli izbrala najmanj sedem skladb, ki se bodo predstavile v tekmovalnem večeru.

Prednost pri izbiri bodo imela dela, ki se bodo uspela s svojo spevnostjo, sredozemsko obarvanostjo in poletnim navdihom najbolj približati značaju festivala. Na festivalu Melodije morja in sonca bo predstavljenih 14 skladb, poleg sedmih, izbranih iz razpisa, še sedem po izbiri organizacijskega odbora festivala.

Zmagovalna skladba, ki jo bodo izbrali s seštevkom glasov občinstva na prireditvi, izbranih radijskih postaj, glasovalcev prek telefonov ter članov strokovne komisije, bo prejela veliko nagrado festivala. Komisija bo podelila tudi nagrade za najboljšo glasbo, besedilo, aranžma in izvedbo ter nagrado za najbolj obetavnega avtorja oziroma izvajalca. Prireditev pripravlja Avditorij Portorož - Portorose v sodelovanju z Občino Piran in RTV Slovenija.