Evrovizijska zmagovalca v Beogradu ustvarjata novo skupno skladbo. Foto: Twitter Marija Šerifović
Evrovizijska zmagovalca v Beogradu ustvarjata novo skupno skladbo. Foto: Twitter Marija Šerifović
Alexander Rybak in Marija Šerifović
Ne le sodelavca, temveč tudi velika prijatelja. Foto: Twitter Marija Šerifović

Evrovizijska zmagovalka iz leta 2007, ki je Evropo prepričala s skladbo Molitva, je napise srbskih medijev, da bo z evrovizijskim zmagovalcem iz leta 2009 - Rybak je zmagal s poskočno skladbo Fairytale - posnela duet, pokomentirala z besedami: "To ni duet, on bo igral (violino, op. a.), jaz pa bom plesala."

Šerifovićeva tako za zdaj ne želi ničesar razkriti glede skladbe, ki jo bo posnela z Norvežanom beloruskih korenin, za srbski Blic je pozneje podala nekaj več informacij, ki pa še vedno ostajajo skope: "On ne poje z mano, temveč igra violino. Ne morem nič več reči. Za zdaj smo posneli pesem v srbskem jeziku, izšla bo tudi angleška različica."

Kolega in velika prijatelja
Marija je dodala, da je normalno, da je prišlo do takšnega sodelovanja, saj se z Alexandrom vsako leto družita na Evroviziji. Druženje sta glasbenika te dni poglobila, saj je Rybak v Srbiji, kjer, kot rečeno, snema skladbo s Šerifovićevo. Norvežan o sodelovanju s srbsko pevko pravi: "Super je sodelovati z Marijo. Ona ni le odlična umetnica, temveč tudi velika prijateljica. Rad imam Marijo v vseh oblikah. Mislim, da imava podobno zgodbo - morala sva zmagati v svetu, da bi najini državi dojeli, kaj imata."

Čeprav sta bila glasbenika v pogovoru za srbski Blic skrivnostna glede svojega sodelovanja, pa Norvežan ni skrival navdušenja nad Srbijo: "Marija me je po delu v studiu peljala na suši. Pomembno je, da smo se najedli. Ampak potem nismo šli po klubih, ker se jaz zabavam, ko ustvarjam glasbo, po tem pa želim le spati," je Rybak razkril, da ni "žural" v mestu, ki je znano po norih zabavah.

Alexander, bodoči srbski zet?
"Alexander toliko uživa v studiu, da mu zabava ni potrebna, ampak verjamem, da bomo to spremenili že naslednjič, ko pride," je dodala Marija Šerifović, ki bo Rybaku morda tudi našla srbsko nevesto. Glasbenik je namreč za konec povedal, da mu Marija išče nevesto: "Kar dvakrat mi je skušala najti ženo, ali lahko verjamete?"