Eagles of Death Metal se vračajo v Pariz. Foto: EPA
Eagles of Death Metal se vračajo v Pariz. Foto: EPA

Skupini se bo pridružil tudi soustanovitelj Josh Homme (sicer 'frontman' Queens of the Stone Age), ki le redko nastopa s skupino in je bil odsoten tudi 13. novembra v gledališču Bataclan, kjer je pod streli umrlo 90 ljudi.

Pevec skupine Jesse Hughes je bil odločen, da se čim prej po napadu vrne v Pariz. "Hočem, da smo prva skupina, ki bo igrala v Bataclanu, ko se odpre," je dejal Hughes v čustvenem intervjuju samo teden dni po streljanju. "Naši prijatelji so prišli, da bi poslušali rokenrol, in umrli. Želim se vrniti in živeti," je še dodal Hughes. Po združitvi moči z U2 nameravajo Eagles of Death Metal nadaljevati evropsko turnejo februarja 2016, so zapisali na Billboardu.

U2 bi morali nastopiti v Parizu že 14. in 15. novembra, vendar so po napadih prestavili svoje datume nastopov na ta konec tedna. Prav tako bo v nedeljo končno prišla na vrsto prestavljena HBO-jeva premiera posebnega koncerta U2: Innocence + Experience: Live in Paris.

Gre za vpogled v del svetovne turneje irskih rokerjev. "Toliko stvari, ki so jih vzeli Parizu v tragičnem večeru 13. novembra, je nezamenljivih. V eni noči so morilci vzeli življenja, glasbo in mir - toda niso mogli uničiti duha mesta," je dejal pevec skupine Bono ob novici, da bo skupina prestavila svoje koncerte.

Med 90 žrtvami v Bataclanu je umrl tudi prodajalec spominkov skupine Eagles of Death Metal Nick Alexander, ki je v preteklosti delal s številnimi skupinami, med drugim tudi z The Black Keys in Panic! At The Disco. Eagles of Death Metal so bili ravno sredi šeste skladbe tistega večera, ko sta dva zamaskirana napadalca vkorakala v gledališče in začela streljati.

"Nekaj ljudi se je skrilo v naše garderobe, toda napadalci so jih našli in pobili vse razen otroka, ki se je skril pod mojim usnjenim jopičem," se je grozljivih trenutkov spominjal Hughes za revijo Vice. Skupino, ki je na glasbenem prizorišču že več kot 15 let, sta leta 1998 ustanovila Homme in Hughes.