Znani glasbenik ima z muzikali že kar nekaj izkušenj. Foto: EPA
Znani glasbenik ima z muzikali že kar nekaj izkušenj. Foto: EPA

Muzikal bo priredil po romanu Lauren Weisberger (2003) in po uspešnem filmu v režiji Davida Fraknela, ki je sledil leta 2006 - v glavnih vlogah sta nastopili Meryl Streep in Anne Hathaway.

"Sem velik oboževalec romana in filma ter navdušenec nad svetom mode. Komaj čakam, da bom kot glasbenik zagrizel v ta zalogaj popularne kulture," je navdušeno opisal svoje občutke o muzikalu, za katerega bo besedila prispeval Paul Rudnick.

Hudičevka v Pradi je zgodba o zelo uspešni urednici priznane modne revije (Meryl Streep), ki greni življenje svoji novi asistentki (Anne Hathaway), toda nova asistentka v nasprotju s svojimi predhodnicami kljub groznim muham urednice pri delu vztraja. Pisateljica romana je sicer nekaj let delala za urednico revije Vogue Anno Wintour, a nikoli ni javno priznala, da je navdih za roman našla ravno v njej.

Elton John se je na Broadwayu v preteklosti že izkazal. Njegova priredba Disneyjevega animiranega filma Levji kralj je bila zelo uspešna in je v broadwajske blagajne prinesla kar milijardo ameriških dolarjev, prav tako pa še vedno ostaja tretja najdlje trajajoča predstava na tamkajšnjih odrih.

Kar nekaj uspehov je glasbenik nanizal še z muzikalom po Verdijevi operi Aida in z muzikalom po drami o Billyju Elliotu (ta je bil uprizorjen na londonskem West Endu).