Evrovizija ... vas gleda. Foto: ORF/Eurovision
Evrovizija ... vas gleda. Foto: ORF/Eurovision

Evrovizijski cirkus bo avstrijska prestolnica gostila med 19. in 23. majem, kdo bo takrat zastopal slovensko glasbo, pa bomo izvedeli na festivalu Ema 28. februarja.

Avstrijci so si Pesem Evrovizije želeli že vrsto let, zato so se zagnano lotili dela. Uradni prireditelj, avstrijska radiotelevizija ORF, je že ponudil nekaj fotografij odra, na katerem se bodo zvrstili glasbeniki. Veliki oder bo sestavljen iz 1.288 posamičnih stebrov, oder pa bo 44 metrov dolg, 14 metrov visok in 22 metrov širok. Stebri iz LED-luči bodo poskrbeli za pravo igro luči, barv in vzorcev, ki bodo spremljali nastop vsakega nastopajočega. Kot je to že stalnica, so v ozadju odra postavili tudi steno iz LED-luči, ki meri 22 metrov v širino in 8,5 metra v višino.

Pri ORF-u so oder opisali kot "ogromno oko" in kot "most med nastopajočimi glasbeniki, njihovimi delegacijami in občinstvom z vsega sveta".

"Vizija Evrovizije leta 2015 je most iz preteklosti v sedanjost in prihodnost. Oko je simbol tega mostu - vzajemno spoštovanje med kulturami, državami in ljudmi," je dejala Kathrin Zechner, direktorica TV ORF.

Oder si je zamislila ekipa, v kateri sta tudi dva dobitnika nagrade emmy, Florian Wieder in Al Gurdin.