Ula je začela svoj pohod proti finalu na otroški Evroviziji. Foto: MMC RTV SLO
Ula je začela svoj pohod proti finalu na otroški Evroviziji. Foto: MMC RTV SLO
Ula Ložar
V finalu bo nastopila pod zaporedno številko 9. Foto: MMC RTV SLO
Ula Ložar
Za slovensko predstavnico so prve medijske obveznosti. Foto: MMC RTV SLO

Ula je v spremstvu družine in avtorjev skladbe Nisi sam/Your Light Raaya in Marjetke Vovk svojo evrovizijsko izkušnjo začela v zgodnjih nedeljskih urah, ko se je podala proti Trstu. Že takoj po pristanku letala, ki je poletelo iz Rima v Valletto, so Ulo čakale prve medijske obveznosti na letališču. Nadaljevalo pa se je ob prihodu v hotel, kjer se bo naslednji teden mudilo vseh 16 delegacij, ki sodeluje na letošnjem - že 12. - izboru.

Več podrobnosti o otroški Evroviziji lahko najdete na posebnem interaktivnem zemljevidu.

Organizatorji so za vse mlade ljubitelje nastopanja in petja, ki bodo v soboto stopili na oder otroške Evrovizije in poskušali čim bolje predstaviti svojo državo, zvečer priredili tudi velik sprejem v palači Verdala. Zgodovinska utrdba je za en večer spremenila svojo namembnost, saj je rdeča preproga vodila mlade pevke in pevca (le Italija je poslala v konkurenco moškega predstavnika) na prvi spoznavni večer.

Poleg Slovenije se bo na malteškem evrovizijskem odru predstavilo še 15 otrok, starih od 10 do 15 let, in sicer iz Armenije, Belorusije, Bolgarije, Cipra, Črne gore, Gruzije, Hrvaške, Italije, Malte, Nizozemske, Rusije, San Marina, Srbije, Švedske in Ukrajine.

Delovno-družabni prvi dan
Prvi dan ni bilo v ospredju le druženje. Vmes je bil tudi žreb zaporednih številk, pod katerimi se bodo tekmovalci predstavili v soboto. Ula je izžrebala, da bo nastopila v drugi polovici finala, organizatorji pa so določili, da bo nastopila kot deveta.

"Bilo je super. Spoznala sem nove prijatelje in navijajte zame," je po napornem prvem dnevu sporočila 12-letna Ula, ki je na izboru tretja najmlajša tekmovalka. Pred slovensko predstavnico pa so novi izzivi, že danes jo čaka snemanje skupne pesmi, ki jo bodo v finalu zapeli vsi nastopajoči in obisk ene izmed malteških šol, ki bodo Uli pripravili prav poseben sprejem.

Več pa si lahko pogledate v spodnjem videoprispevku.

Ula Ložar na otroški Evroviziji - prvi dan
Ula Ložar na otroški Evroviziji - prvi dan