Evrovizija prvič tudi prek mobilnih naprav. Foto: Eurovision.tv
Evrovizija prvič tudi prek mobilnih naprav. Foto: Eurovision.tv

Letos so namreč prvič predstavili mobilno aplikacijo, s katero lahko oboževalci izbora za Pesem Evrovizije spremljajo vsak korak nastopajočih, njihove priprave, utrinke z vaj in podobno. Med samo prireditvijo pa bodo uporabniki lahko v realnem času dobivali dodatne informacije o trenutno nastopajočih, prevode njihovih pesmi in zanimive podrobnosti, piše v predstavitvi aplikacije.

Organizatorji ob tem še dodajajo, da bodo uporabniki prek aplikacije lahko tudi oddali svoj glas, a ta možnost ne bo brezplačna - za glas prek aplikacije bo treba odšteti enak znesek kot za glasovanje prek SMS-ov, cena pa bo odvisna od države. Sama aplikacija je sicer na voljo za uporabnike iPhonov in androidov in je brezplačna.

Hannah že opravila prvo nalogo
Znano je, da bo letošnji evrovizijski spektakel potekal v švedskem mestu Malmö, kamor je naša predstavnica Hannah pripotovala v nedeljo, v ponedeljek pa že preizkusila evrovizijski mikrofon in si prvič nadela svojo evrovizijsko obleko. Druga vaja je predvidena za petek, v torek pa bo šlo zares - Slovenija se namreč predstavlja v prvem polfinalu.