Evrovizija
Sanja Ilić & Balkanika
Najboljša uvrstitev med državami nekdanje skupne države je uspela predstavnikom Srbije, Sanji Ilić & Balkaniki, ki so pristali na 19. mestu. Foto: David Lotrič
Cláudia Pascoal
Cláudia Pascoal je svoji državi, gostiteljici Evrovizije, pripela zadnje mesto. Podobno se je zgodilo leta 2016, ko je skupina The Makemakes pristala na zadnjem mestu, potem ko je leto pred tem Conchita Wurst Avstriji prinesla zmago. Foto: David Lotrič
SuRie
SuRie se je po prekinitvi nastopa takoj vrnila v garderobo, kjer je preživela nekaj minut, nato pa se je vrnila v zeleno sobo. Foto: David Lotrič
EQUINOX
Tudi letos pa so podelili nagrade Marcela Bezençona. Nagrada za najboljšega skladatelja je odšla v roke Borislavu Milanovu, ki se je podpisal pod bolgarsko pesem Bones. Nagrada novinarjev je šla v roke Madame Monsieur, nagrada za umetniški nastop pa v roke Eleni Foureiri. Foto: David Lotrič
Michael Schulte
Michael Schulte – nov nemški heroj. Foto: David Lotrič
VIDEO
Pesem Evrovizije 2019 bo...
VIDEO
Zmagovalna pesem Evrovizi...

Dodaj v

Foto in video: Že videno na Evroviziji – razdvojene države nekdanje Jugoslavije

Na 63. izboru za Evrovizijo je slavila Izraelka Netta
13. maj 2018 ob 13:13
Lizbona - MMC RTV SLO

26 držav, 26 različnih motivov za sodelovanje, ena sama želja: čim boljša uvrstitev. Zmaga je letos (pričakovano) odšla v Izrael, toda po prvih odzivih tekmovalcev sodeč, je bilo včeraj več zmagovalcev kot poražencev.

"Drugo mesto je podobno zmagi. Neverjetno je. Čestitke Netti. Zaslužila si je," je takoj po prihodu v garderobe poudarila 29-letna Eleni Foureira (Furira), ki je po večkratnih poskusih, da zastopa svojo rodno Grčijo, letos dobila priložnost, da je zastopala barve Cipra in ga ponesla na drugo mesto – najvišje mesto v zgodovini sodelovanja te male otoške države.

Podobno zgodovinsko uvrstitev je za Češko priboril 22-letni Mikolaš Josef. "Da sem pristal na šestem mestu, je seveda najboljši rezultat v zgodovini za Češko. Mogoče sem upal na še malce višjo uvrstitev, toda to ni pomembno. Pomembna je vez, ki smo jo spletli. Pomembno je, da so ljudje glasovali tako, kot so. To me super osrečuje. Mikolaš Josef je trenutno najsrečnejši človek na svetu," je poudaril Čeh.

Zelo blizu ponovitve uspeha Conchite Wurst, ki je leta 2014 slavila na evrovizijskem odru, je bil za Avstrijce Cesár Sampson (dobra tri leta za tem, ko je Avstrija pristala na dnu evrovizijske lestvice z nič točkami). "Vsakokrat sem se bal naslednjih 12 točk. Nisem vedel, kako naj jih prenesem. Pravzaprav je bilo obratno: ni me bilo strah nizkih točk, ampak visokih," se je šalil Sampson, sicer del spremljevalnih pevcev bolgarskih predstavnikov leta 2016 Poli Genove in 2017 Kristiana Kostova.


Na robu velikega uspeha za Švedsko je bil tudi njihov predstavnik Benjamin Ingrosso – vse do začetka delitve glasov občinstva. "Počutim se neverjetno. Tako blaženega. In hvaležnega. Mislim, da so me žirije uvrstile na drugo mesto. To je noro. Neverjetno," je dejal Ingrosso in dodal, da je k manjšemu navdušenju občinstva morda pripomogel minimalizem v nastopu.

Italijani so po zaslugi dvojca Ermala Mete in Fabrizia More posegli še mesto više kot prejšnje leto. "Ni naju preveč skrbel 'hype'. Želela sva stopiti na oder in veselila sva se nastopa. Sva glasbenika in to počnejo glasbeniki. To za naju ni tekmovanje, samo želela sva nekaj povedati. In to sva storila. Zato hvala," je dejal Meta.

Malce bolj razočarana sta bila francoska predstavnika, ki sta s pesmijo o mali siroti Mercy želela poseči še više. "Nenavadno je, ampak tudi prijetno, ker sva pristala na sredini razvrstitve. Mislim, da rezultat ni tako slab, ker je najina pesem v francoščini. Sporočilo oziroma subjekt pesmi zelo deli mnenja ljudi. Lahko deli ljudi. Sva na sredini in to je lahko dokaz, da res deli ljudi," je povedala pevka dua Madame Monsieur Emilie Satt. "Zelo sva ponosna, da sva delila to sporočilo in pesem po svojih najboljših močeh," jo je dopolnil njen partner na glasbenem in zasebnem področju Jean-Karl Lucas.

Slabše kot prvič, ko je kot član The Common Linnetes pristal na drugem mestu (to je bilo leto, ko je Lea Sirk pela spremljevalne vokale Tinkari Kovač), se je tokrat uvrstil nizozemski predstavnik Waylon, in sicer na 18. mesto. "Vznemirljivo je bilo kot zadnjič. Zadnjič je bilo drugo leto. Ampak isto. Ponosen sem na to, kar smo dosegli," je poudaril Waylon in dodal, da dopušča odprto možnost, da se še kdaj vrne na evrovizijski oder. "Dokler ne bodo razumeli sporočila, ki ga želim sporočiti," je o veljavnosti svojih besed dodal Waylon. Precej bolje kot Nizozemec se je uvrstil drugi povratnik na letošnjem izboru Alexander Rybak, ki je na koncu pristal na sedmem mestu.

Brez pomoči sosedov
Ponosni na svoj nastop pa so bili srbski predstavniki Sanja Ilić in Balkanika. "Mi smo prišli do tega rezultata na najbolj organski način. Nismo imeli veliko scenografije, pirotehnike. Samo naredili smo pesem. Pojavili smo se in jo odpeli. Kar se nas tiče, je ta uvrstitev več, kot smo pričakovali," je povedal pevec skupine Željko Vasić.

Srbija in Slovenija sta letos edini predstavnici nekdanje skupne države, ki se jima je uspelo uvrstiti v finale. V času podeljevanja glasov žirije sta se držali druga poleg druge in tam tudi ostale do glasov občinstva, ki je katapultiralo srbske predstavnike na 19. mesto, tri mesta pred Slovenijo. "Meni je samo žal, ker se države iz bivše Jugoslavije ne dogovorimo med seboj. In vsi bi dobro prišli skozi. Vsi imamo dobre pesmi. Slovenija ima dobro pesem. Srbija ima dobro pesem. Makedonija ima dobro pesem. Črna gora ima dobro pesem. Žal mi je, da ni Bosne in Hercegovine. Hrvaška ima fantastično pesem. Nikakor se ne moremo dogovoriti, da sledimo vzoru nordijskih držav oz. Rusije. In si lepo razdelimo točke. Kar dajemo jih nekim ljudem. Ampak mi smo zadovoljni," je poudaril Dejan Petrović.

Osmoljenka in srečnež večera
Ni vse v številkah. Ko se ozremo nazaj in poskušamo najti največjo osmoljenko večera, je to predstavnica Velike Britanije SuRie. Pevka in avtorica, ki je spremljala belgijskega predstavnika Loïca Notteta na Evroviziji leta 2015 in se podpisala kot kreativna direktorica pod nastop Blanche lani, je sredi nastopa presenetil vsiljivec, ki ji je iz rok preprosto vzel mikrofon. Britanka je po dogodku vidno pretresena prišla nazaj v garderobo, toda ko je že vse kazalo, da bo odpela svojo pesem še enkrat, se to ni zgodilo. 29-letnica se je po koncu izbora hitro skrila pred predstavniki sedme sile in se zadovoljila s 24. mestom. Na svojem Facebookovem profilu pa je zapisala: "No, vedno pravim, da se na Evroviziji lahko zgodi prav vse." Nekaj se je preprosto samo ponovilo – vsiljivec je pristal na policijski postaji, še preden je SuRie slekla svojo obleko za nastop.

Grenkega priokusa so ostali tudi Portugalci, saj se je njihova predstavnica Cláudia Pascoal uvrstila na zadnje mesto, po drugi strani pa je od tam daleč stran – na četrto mesto – ponesel Nemce Michael Schulze in prekinil neslavni niz slabih uvrstitev zadnjih treh let, ko so Nemci pristali na 27., 26. in 25. mestu.

Več pa si lahko pogledate v galeriji in videu spodaj.

K. K., Iz Lizbone Klavdija Kopina, foto: David Lotrič
Alexander Rybak
DoReDoS
Rasmussen
AWS
AWS
DoReDoS
Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso
Eugent Bushpepa
Netta
Ieva Zasimauskaitė
Madame Monsieur
Mikolas Josef
Waylon
Waylon
Eleni Foureira
Jean-Paul Gaultier
Eleni Foureira
Ryan O'Shaughnessy
Elina Nechayeva
Cláudia Pascoal
Amaia in Alfred
MELOVIN
Saara Aalto
Jessica Mauboy
EQUINOX
EQUINOX
Ryan O'Shaughnessy
Cesár Sampson
Prijavi napako
Komentarji
sivi gandalf
# 13.05.2018 ob 13:23
Meni je samo žal, ker se države iz bivše Jugoslavije, ne dogovorimo med seboj. In vsi bi dobro prišli skozi.

smeh
el CARTEL
# 13.05.2018 ob 13:29
Eurosong - paraolimpijske igre v glasbi.

smešno, kdo vse zmaguje.
od ukrajinske politične propagande, cirkuškega freaka iz avstrije, do kokoši iz izraela.

praktično kdorkoli drug bi bilo bolje
Lupo
# 13.05.2018 ob 13:24
Cez 14 dni se nobeden ne bo vec spomnil kdo je zmagal.
2px_orbitala
# 13.05.2018 ob 13:26
Kaj se razburjamo? Glasuješ za tisto pesem, ki ti je najbolj všeč, ne pa za tisto, ki prihaja iz sosednje države. Performance gor ali dol, pesem se posluša na radiu v avtomobilu, kjer se ne gleda videospota. Naša pesem, iskreno, je velik poden, kar pa je sicer večina evrovizijskih. Utopično je namreč pričakovati, da bodo pesmi na nivoju glasbe, ki so jo ustvarjale skupine kot so Pink Floyd in drugi. Pod črto: evrovizija je zapravljanje denarja. Če že, naj vsaj ime EVROvizija spremenijo v EvraziAvstralozija.
Bivši uporabnik
# 13.05.2018 ob 13:32
Se pa evrovizija vedno bolj smeši. V zadnjih letih so zmagovalci pesmi Avstrija z moškim z brado, oblečenim v žensko, tista zmaga Ukrajine, Šved z plagiatom pesmi Davida Guette in sedaj vrhunec vsega, feministka, oblečena v neko maškaro, ki kikirika kot kokoš....
Bivši uporabnik
# 13.05.2018 ob 13:27
Že dejstvo, da vas polovica tukaj in tudi sam portal PRIČAKUJE točke držav bivše Jugoslavije, kaže na to, za kak politično tekmovanje tu gre... Ko kvaliteta pesmi ne odloča o tem, če nekomu daš točko ali ne, temveč o tem odloča, ali si moj sosed ali ne...
stewie
# 13.05.2018 ob 13:42
Malo morgen - Slovenija je od televotinga, torej glasovanja naroda prek telefonov dobila vsega 23 točk. In to zgolj od držav bivše Juge (8 od Srbije, 7 od Hrvaške, 6 od Črne gore in 2 od Makedonije), od ostalih evropskih držav pa ničesar. Toliko o samospoštovanju.
J@st
# 13.05.2018 ob 13:35
Zmaga je letos (pričakovano) odšla v Izrael
---------------
Seveda so jim zrihtali zmago, ker gre za promocijo in priznanje Jeruzalema, kot izraelske prestolnice, ker bo tudi potekalo tekmovanje.:)))
crtomirjansa
# 13.05.2018 ob 13:37
Res ne stekam zakaj nekateri komentirajo clanke, ki jih sploh niso prebrali ali pa jih ne razumejo, ker po tej logiki bi lahko rekli tudi da je Slovenija dala Hrvaski in Srbiji 0 pik, Hrvaska (7) in Srbija (8) pa Sloveniji skupaj 15.
Ta velika moc strokovnega ocenjevanja je pa itk narjena zato da se lahko manipulira z rezultati, ker ce me samo 1 strokovnjak lahko preprica v to da je Izraelska skladba najbolje zadovoljila strokovne standarde oz.da je bila najkvalitetnejsa na celotnem tekmovanju se takoj vrzem v Savo, ker vsak, ki je 3 tedne v zivljenju poslusal glasbo lahko hitro vidi da je dodelitev strokovne zirije neupravicena, pokvarjena in dogovorjena. Sploh pa ne razumem v cem je fora da se iz drzav v zivo prenasajo ocene strokovne zirije in ne poslusalcev. Tisti, ki bi pa radi ubezali Balkanu glede tock, vam tudi to leto ni bilo naklonjeno, saj (ce odstejemo strokovne zirije, ki si med sabo niso dale niti ene tocke) je Slovenija najvec tock dobila prav iz drzav Balkana (kar je razumljivo, saj tam zivi kar lepo stevilo slovencev)
8 pts Serbia
7 pts Croatia
6 pts Montenegro
2 pts F.Y.R. Macedonia
Kot najpomembnejse pa letos spet ne moremo ubezati dejstvu da se je tekmovanje, kjer smo vcasih imeli velike ansamble, dirigente in publiko v reklcih na sedezih, spremenilo v eno umazano politicno propagando.
Velikih 5 (ki so prav tako najvecje tudi v gospodarrskem in politicnem smislu) je se vedno avtomatsko v finalu in redno porivajo v ospredje svoje politicne ideje. Vceraj na primer spet "bujanje" vzhodnim drzavam, ker so si kao talale pike med sabo, med tem pa glasno vzpodbujanje skandinavcev, ki pocnejo isto. (Priblizno tako kot lani ali predlani ko so totalno napadli Rusko tekmovalko, ki ni imela nic s kvazi Rusko agresijo v Ukrajini).
O Izraelu kot letosnji zmagovalki sploh ne bom izgubljal besed. Porivanje transvestitov in bajke o velikodusnem sprejemu migrantov so itk glavni recept za zmago, ce pa imas vmes se gej plesalke ti pa zmaga ne uide. Pa da ne bo pomote, podpiram pravice istospolnih in nimam res nic proti njim prav tako mislim da migranti (seveda v nekih normalnih stevilkah) lahko evropi prinesjo veliko pozitivnega. Zahodu predstavljajo novo delovno silo, ki je med mladimi primanjkuje. Vendar kot velik ljubitelj umetnosti-predvsem glasbe mislim da se politika ne bi smela tako mocno mesati z umetnostjo ali sportom, ki sta sicer pojem zdruzevanja in razbijanja stereotipov o drugacnosti.
Tako da me je letosnja ura, ki sem jo prezivel pred tv ekranom naucila, da se na evrovizijskem odru ni spremenilo nic. Ideja o povezanosti je super, vendar pa je politicni lobij zahoda tudi tu izjemno prisoten oz se postavlja celo pred samo tekmovanje, tako da naslednje leto zagotovo s svojim ogledom ne bom podprl tega cirkusa.
Sicer pa cestitke Leji za izjemn odrski nastop, kljub temu, da mi je sam komad poden ( pa tudi tekst, ki se zacne z "zivjo jst sm Lea klicejo me...)
stewie
# 13.05.2018 ob 13:38
"Meni je samo žal, ker se države iz bivše Jugoslavije, ne dogovorimo med seboj. In vsi bi dobro prišli skozi. Vsi imamo dobre pesmi. Nikakor se ne moremo dogovoriti, da sledimo vzoru nordijskih držav oz. Rusije. In si lepo razdelimo točke. Kar dajemo jih nekim ljudem. Ampak mi smo zadovoljni," je poudaril Dejan Petrović.

In potem eni jamrajo, kakšna kuhinja od glasovanja je Eurosong, pa še sami želijo posnemati to. Če je meni kak komad dober, se na državo izvora ne oziram. Letos sta mi tako bili najbolj všeč Madžarska in Italija, ravno zato, ker sta peli v svojem jeziku, čeprav jih ne razumem, dokler ne vidim prevodov.
cocker
# 13.05.2018 ob 14:52
To je vse skupaj zelo bedno. Ta oseba, ki je zmagala predstavlja sedaj močno žensko? Od glasbe podn in sedaj še besedilo??? Samo preklinjanje in delanje norca, poniževanje svojega fanta - moških. In to je prepričalo vse, da je trenutno najboljše kar človeštvo premore od pesmi...
Podobno, kort je bilo pred 3 tedni, ko so v Nemčiji podelili dvema turškima - nemško govorečima raperjema glasbeno nagrado. Prepevala sta o Auschwitzu in pobijanju Judov in seveda dobila glasbeno nagrado. Po dveh dneh in premisleku ter pritiskom gledalcev, poslušalcev so se odločili, da ukinejo to glasbeno tekmovanje in podeljevanje nagrad.
Torej rešitev za glasbo, ter festival bi bilo. Da se ta evrovizija preoblikuje v Resničnostni šov in naj potem se prijavljajo vsi ki imajo take indruge frustracije. Ker izgleda, da sedaj sam to šteje, da nekoga užališ, ponižuješ, se norčuješ, celo sebe - kot je to naredila tale zmagovalna oseba iz Izraela.... Lep dan
el-ninđa
# 13.05.2018 ob 14:04
škoda, da je šla zmaga v Izrael :(
Bivši uporabnik
# 13.05.2018 ob 14:01
Zmaga je letos (pričakovano) odšla v Izrael

Normalno, da je bilo že vse vnaprej "naštelano".
Naslednje leto se bo Evrovizija izkoristila v izraelske politične namene.
Dejansko bo zlorabljena.
meblo
# 13.05.2018 ob 13:47
škoda za letošnjo zmagovalko - po pesmih ki sta zmagali v zadnjih dveh letih je že kazalo da se bo raven glasbe na evrovizije malce dvignila, ampak zgleda da smo zdaj nazaj pri neprebavljivih cenenih štancah. največji car je lanski zmagovalec, ki je v intervjujih odkrito govoril o tem kako zanič je izraelska pesem in da je mogel trofejo tisti porejeni kokoši podeliti z zlaganim nasmeškom.

edini pesmi z letošnjega tekmovanja, ki si ju bom še kdaj zavrtel, sta francoska in portugalska pesem, ki sta res odlični.
Mare_4
# 13.05.2018 ob 14:09
V EU so krogi moči uzurpirali praktično vse družbeno javno dobro:
Kulturo, glasbo, medije, politiko, podelitve Nobelovih nagrad, Evrovizijo, finance, etc.

Evrovizija je npr. uzurpirana za namen promocij "vrednot" neoliberalnega kapitalizma:
npr. zmaga Conchite Wurst (LGBT), zmaga Ukrajine po priključitvi Krimskega polotoka Rusiji s "pesmijo" o zatiranju krimskih Tatarov in deskriditacijo Rusije, sedaj zmaga Izraela na predvečer proslave ob 70-letnice nastanka države, itd.

Vse to je podobno kot pri podeljevanju Nobelovih nagrad. Npr. podelitev Nobelove nagrade za mir političnemu novincu in neznancu Obami, kmalu po vstopu v Belo hišo. Potem Nobelova nagrada Alu Goru na račun okolja in globalnega segrevanja, čeprav so okoljsko znanost daleč najbolj razvijali že skozi desetletja poprej evropejski znanstveniki in aktivisti, ko so imeli ameriški avtomobili še dolgo 2x večjo porabo goriv od evropskih...
Pred desetletji so si globalisti "kupili" še Nobelovo nagrado za ekonomijo, nagrado, ki je Alfred Nobel ni predvidel v svoji zapuščinski oporoki in ne bi smela zlorabljati njegovega imena. Namenjena je promociji neoliberalnega kapitalizma. Katere nacionalnosti oz. nadnacionalnosti so prejemniki te nagrade, pa ugotovite sami.
Trifun
# 13.05.2018 ob 18:28
Razdvojene države nekdanje Jugoslavije? Ste prepričani? Navadni ljudje lahko malo bolj podrobno pogledamo rezultate in vidimo da temu ni tako. Razdvojeni so le člani "strokovnega" žirija, narodi se pa s tem ne strinjajo.

V Sloveniji, Srbiji in na Hrvaškem se so se strokovnjaki zelo potrudili da ne dajo niti točke bivšim bratom, medtem pa je s televotingom Slovenija dobila 8 pik od Srbije in 7 od hrvaške, Srbija pa maksimalnih 12 tako od Slovenije kot od Hrvaške. Vir: https://eurovision.tv/event/lisbon-2018/grand-final/voting-details/slovenia

Sam evrosong je postal politično izživljanje nad glasbeno manifestacijo in zdi se mi da je vsako leto v perverznem iskanju drugačnosti ampak brez originalnosti večina pesmi podobna tistim, ki so se z več ali manj uspeha pojavljale že v prejšnjih letih.

Čestitke Lei za dobro pesem in cel performance, meni je bila bolj všeč od večine drugih pesmi.
Bivši uporabnik
# 13.05.2018 ob 14:14
Vnaprej določeno zmago Izraela smo zavohali mnogi in smo kot kaže imeli prav. Posredi je politika in vsiljevanje Izraela na vseh nivojih. Cionizem nima v lasti samo ZDA, ampak si je začel lastiti tudi Evropo.
To čemur ste bili priča danes, je samo začetek vsiljenega izraelskega poveličevanja. Tega bo v bodoče še precej.
Meni gre od te fašistične svinjarije že zdaj na bruhanje.
Bivši uporabnik
# 13.05.2018 ob 13:59
Eurosong = antireklama za glasbo oziroma parodija na nekaj kar je že zdavnaj umrlo.
To je kar nekaj brez vsakega smisla, namenjeno politiziranju in poneumljanju že tako naivnega zahodnega življa.
Morgenstern
# 13.05.2018 ob 13:59
No kakorkoli, naša je šla tja spržila ogromno denarja, naredila nam je ogromno sramoto, sedaj pa upajmo da je zadnjič, da se gremo te precenjene maškarade.

No ja s tem se pa ne strinjam. Tudi vsaka druga bi spržila denar, ker je pač denar temu namenjen. Torej, če sodeluješ pač tudi plačaš. To, da nam je pa naredila sramoto, pa ne drži. Zakaj pa? Brez vezen komad, tako kot še vseh ostalih 43 in to je to. Saj se ni usrala sredi odra, da bi nam sramoto naredila. Odskakala tisti svoj hvala ne, nažigale so staromodne disko luči in to je to. Nobene sramote ni naredila.
Mare_4
# 13.05.2018 ob 14:15
Evrovizija ni več kultura, je propaganda.
opat
# 13.05.2018 ob 15:06
Končno konec te more- Evrovizije! Eno leto mir! Novinarji konec je! Dost z Evrovizijo!
Celine
# 13.05.2018 ob 14:18
Roko na srce...še vedno je naš najlepši komad Tih deževen dan, ne glede na uvrstitev.
Morgenstern
# 13.05.2018 ob 13:56
Produkcija Evrosonga je v lasti EBU-ja. Za tiste, ki še vedno govorite, da bi morala Evrovizija biti samo nastop držav iz Evrope. EBU je evropska radiodifuzna zveza.
Zveza je bila ustanovljena 2. februarja 1950 na konferenci v britanskem mestu Torquay z namenom izgradnje mreže za izmenjavo poročil. Nadaljnji namen ustanovitve je bila vzpostavitev hitre in standardizirane radijskotelevizijske tehnologije. Sprva je zveza imela 23 članic, to so bile radijske postaje iz Evrope in Sredozemlja.
Leta 1956 je EBU prenašala prvi izbor za skladbo držav članic Evropske radiodifuzne zveze, znano kot Pesem Evrovizije. Gre za najbolj poznano produkcijo EBU-ja, ki jo vsako leto izvede televizijska postaja iz države, ki je predhodnje leto zmagala na izboru.
Poleg članic so v zvezi kot pridružene članice tudi postaje iz držav, ki so oddaljene od Evrope (Kanada, Japonska, Mehika, Brazilija, Indija, Hong Kong in ZDA).
In ker države v to zvezo plačujejo, jim zveza omogoča sodelovanje na tej prireditvi. So pa v tej zvezi tudi recimo Libanon, pa Libija, pa Jordanija...
Tako da ne mislit, da se te države ne bodo s časoma odločile za sodelovanje. In bodo tudi zmagovale, zakaj pa ne. Odbite so dost. Če bodo poslali zakrito muslimanko od glave do peta na oder, bo sigurno zmagala. Saj res, dajmo mi drugo leto kaj takega poslat.

In če to Evropejcem ni prav, si mirno lahko izmislijo svoje tekmovanje z naslovom npr. Evropska unija poje.
Pa bi pele samo države unije, brez Švice, brez Norveške, brez Anglije, brez Islandije... Mogoče pa celo preseže Evrosong. In vse države se sedaj bunijo, kao to je kuhinja. Ja prav če je, naslednje leto pa naj nobena od teh držav več ne gre, pa bo mir.
me4uall
# 13.05.2018 ob 13:53

vslivnje je napisal(-a)

Se pa evrovizija vedno bolj smeši. V zadnjih letih so zmagovalci pesmi Avstrija z moškim z brado, oblečenim v žensko, tista zmaga Ukrajine, Šved z plagiatom pesmi Davida Guette in sedaj vrhunec vsega, feministka, oblečena v neko maškaro, ki kikirika kot kokoš....


Se zelo strinjam. Tukaj je v ospredju vse kaj drugega, kot kvaliteta glasbe. Glede na to kakšne pesmi zmagujejo, pa sploh.

Si pa pri omembi zmagovalcev tega cirkusa oz. maškerade, pozabil omenit še tiste finske spake - Lorde. Pa prej še zmago izraelskega transseksualca Dane International.

Žal dobre skladbe tukaj ne zmagujejo in pika.
JBT
# 13.05.2018 ob 13:49
Secer nisem gledal, le bežno sem slišal nekaj pesmi, in bilo je po mojih pričakovanjih. Ena slabša od druge.
Branko57
# 13.05.2018 ob 18:52
Res sramotna izjava, ki napeljuje na korupcijo in je v bistvu kriminalno dejanje. Upam da takšne ljudi ESC kazensko ovadi. Nekaterim res močno primanjkuje samozavedanja. Ti isti ljudje najbolj jokajo o nepoštenih političnih glasovih pri drugih državah.
pejtevennazrak
# 13.05.2018 ob 16:19
Slovenci pa bomo pri vrhu le, če na eurosong pošljemo Melanio Trump, ki bo v pesmi spregovorila o ameriški politiki.
Bivši uporabnik
# 13.05.2018 ob 15:56
'razdvojene države nekdanje Jugoslavije' :-)

Večina tistih ki glasuje (mladina) sploh ne ve da je včasih obstajala Jugoslavija ;-)
Dajte se na MMCju že enkrat v prihodnosti obrniti ne pa sanjariti o 'dobri preteklosti' ...
sandor
# 13.05.2018 ob 14:46
"Meni je samo žal, ker se države iz bivše Jugoslavije ne dogovorimo med seboj. In vsi bi dobro prišli skozi. Vsi imamo dobre pesmi. Slovenija ima dobro pesem. Srbija ima dobro pesem. Makedonija ima dobro pesem. Črna gora ima dobro pesem. Žal mi je, da ni Bosne in Hercegovine. Hrvaška ima fantastično pesem. Nikakor se ne moremo dogovoriti, da sledimo vzoru nordijskih držav oz. Rusije. In si lepo razdelimo točke. Kar dajemo jih nekim ljudem. Ampak mi smo zadovoljni," je poudaril Dejan Petrović. - BOGA MATI
leonis
# 13.05.2018 ob 14:16
Sicer nisem gledal,sem zdej malo prebral novice in na hitro pogledal nekaj posnetkov in ugotovil da so mele feministke svoj žur.To je bla prva evrovizija katero so vodile samo ženske voditeljice,zmagala pa je izraelka z nekim kokodakanjem ki nima nobene zveze s petjem ampak oblečena v japonskem stilu opisuje femistične vrednote..,imam občutek da bo to kokodakanje še postala himna feministk in raznih lgbt združenj... Osebno menim da bi moral vsaj za neki časa nehat hodit na ta cirkus,če bomo pa vseen vztrajal naprej pa lahk drug let gre tist brivc Šami al kaj je že...
tiko viko
# 13.05.2018 ob 17:58
Ali se kdo spomni katerega leta je umrla Evrovizija?
kazam123
# 13.05.2018 ob 17:35
Na žalost rtv zapravlja naš denar za te neumnosti:(.
slovenkaaaa
# 13.05.2018 ob 18:14
Res no, kaksna izjava je pa to, da bi se bivsa Juga dogovorila za tocke???!!! Tega na MMC sploh ne bi smeli objaviti. A da bi Slovencem morala biti vsec srbska pesem in obratno? In kaj bi dosegli z recimo 30 tock vec? Še zmeraj bi nam jih manjkalo 500 za zmago.
zozozo
# 13.05.2018 ob 14:28
To, kar omogoča manipulacijo, je, da so dovolili da se glasuje 20 krat iz istega telefona. Seveda noben normalen človek ne bo glasoval 20 krat ampak to počnejo samo tisti, ki prav hočejo dati točko točno določeni državi. In potem lahko 5% ali pa manj ljudi odloči. komu bo država dala svohjih 12 pik.
naš človek
# 13.05.2018 ob 14:24
So pa v tej zvezi tudi recimo Libanon, pa Libija, pa Jordanija...
Tako da ne mislit, da se te države ne bodo s časoma odločile za sodelovanje. In bodo tudi zmagovale, zakaj pa ne. Odbite so dost. Če bodo poslali zakrito muslimanko od glave do peta na oder, bo sigurno zmagala.


Arabci nočejo gledat Izraela, zato jih še dolgo ne bo, saj ga po pravilih tekmovanja ne smejo cenzurirati. Samo Maroko je enkrat ali dvakrat sodeloval. Zakrivajo se pa v večini sredozemskih muslimanskih držav bolj malo.
fiston
# 13.05.2018 ob 13:45
26 držav, 26 različnih motivov za sodelovanje, ena sama želja: čim boljša uvrstitev.

Ja želja že, samo je treba tudi kaj narediti. No motiv Slovenije je sigurno, da se pri nas posvečeni omastijo. Smo brez veze imeli celo polfinalni izbor, da se je bolje služilo.

No če bi bila želja čim boljša uvrstitev, potem bi lahko tukaj dosti privarčevali in potem to namenili za promocijo zmagovalke, pa bi bila sigurno boljša uvrstitev.

Mi nikoli nismo imeli denarja, da bi promovirali tistega, ki je šel na Evrovizijo, ampak za izbor smo pa vedno porabili celo goro penezev.
h123
# 13.05.2018 ob 16:59
Zadnja zmagovalka, ki je ni bilo bolece poslusati je bila 1988 - ne pravim, da je bila ne strasen presezek, ni pa bilo treba zamenjati radijske postaje ko so jo predvajali.
PlanetOfTheApes
# 13.05.2018 ob 16:17
A nismo šli zato narazen, ker se nismo razumeli.
NoriGoban
# 13.05.2018 ob 15:55
"Če bodo poslali zakrito muslimanko od glave do peta na oder, bo sigurno zmagala."

Lahko bi pa poslali tja kvazi muslimanko, zavito do konca, ki pa bi se med nastopom slekla in na koncu pomigala s celuliticno zadnjico! Zmaga zagotovljena!
Figeto
# 13.05.2018 ob 15:11
Ampak res, a še ni dovolj pisanja o temu?
stanolio
# 13.05.2018 ob 18:23
O tej evrobedariji se je brez veze pogovarjati. Takoj ukiniti in denar dati v pokojninski sklad, bo naš narod brez sosedov bolj vesel.
pravapot
# 13.05.2018 ob 16:03
Na MMC še vedo živite v Jugoslaviji, pa je že 30 let ni več.
imlakar4
# 13.05.2018 ob 15:32
Visoko se lahko plasirajo samo tiste države, ki imajo veliko dijasporo. V bivših državah ZS je zelo mešano prebivalstvo, za Izrael je itak znano, da ogromno prebivalcev živi v drugih državah po vsem svetu.
zagloba
# 13.05.2018 ob 15:25
Po tem, koliko glasbenih "strokovnjakov" je na tem portalu, bi SLO morala zmagati vsako leto .....
J@st
# 13.05.2018 ob 14:44
Vnaprej pripravljena evrovizijska kuhinja. Najbolj mi je žal ljudi ki so zapravili denar za glasovanje.

Benjamin Netanyahu je čestital pevke in obljubil, da bo tekmovanje potekalo naslednje leto v Jeruzalemu.
Prenos ameriškega veleposlaništva v Jeruzalem bo potekal 14. maja, na dan 70. obletnice ustanovitve Izraela.
zamudnik
# 13.05.2018 ob 14:39
kikirika kot kokoš

Eeee,
pinkfranc
# 15.05.2018 ob 13:17
Ko sem slišal oz. videl to pesem, sem se najprej vprašal, kako jim je sploh uspelo prit v finale???

Aja Izrael!

Potem sem rekel ženi, če pa ta zmaga, potem pa res ni več presenečenj na Eurosongu ... in ko sem ugotovil, kako zelo je zanič, sem ugotovil tudi, da ne bo presenečenje, če zmaga. Ta je postala favorit, saj je prva med butastimi! In tako je tudi bilo. Oz. sem potem v ponedeljek po radiu slišal, da je bila tudi na stavnicah prva! wtf???

Vse drugo bi bilo bolje .... še Ciper, ki tudi spada v rang ... a vseeno tri rezrede nad tem, vsaj po moje.

Portugalska, Francija ... pa na zadnjih mestih. Tudi nobeno presenečenj, bolj mi je pesem všeč, slabša je ... se spomnim Nemške Smoking Aces izpred par let, komad si občasno še zavrtim, ga imam v arhivu, a na Eurosongu zadnje mesto, 0 točk ??? Meni nič več jasno, ali sem jaz tako bustast, ali poseben?
samo.jug
# 13.05.2018 ob 20:16
Evrovizija je v bistvu odličen odraz stanja duha in bratstva nekdanje Jugoslavije. Medtem ko lahko žirije primerjamo z našimi politiki, vidimo, da navadni ljudje (televoting) še vedno "obrajtamo" eni druge in da jih gledamo z naklonjenostjo in nekim človeškim spoštovanjem. In to kljub gorju, ki so ga politiki (zahodni in domači) sejali z vojnami po celi nekdanji Jugoslaviji.
ti-ne
# 13.05.2018 ob 19:00
-0
Branko57

# 13.05.2018 ob 18:52
Prijavi neprimerno vsebino Res sramotna izjava, ki napeljuje na korupcijo in je v bistvu kriminalno dejanje. Upam da takšne ljudi ESC kazensko ovadi. Nekaterim res močno primanjkuje samozavedanja. Ti isti ljudje najbolj jokajo o nepoštenih političnih glasovih pri drugih državah.

########
V bistvu ne gre za korupcijo. Drugod se sosedje imajo radi in se ne sovražijo tako kot pri nas.
PikiMiki
# 13.05.2018 ob 15:27
@zagloba
Lahko bi, samo dobri glasbeniki, se pač ne prijavijo na to ''tekmovanje''.
Kazalo