Del videospota je bil posnet v šoli. Foto: Youtube
Del videospota je bil posnet v šoli. Foto: Youtube
Ustvarjalci se še posebej zahvaljujejo osnovni šoli Brezovica pri Ljubljani, ki so jim odstopili šolo, da so lahko uprizorili zgodbo. Foto: Dennis

Pod izdelek se je podpisal režiser Niko Karo, za katerega je to že peti zaporedni evrovizijski videospot. Za pomoč so ga pred Lino prosili tudi Hannah Mancini, Tinkara Kovač, Ula Ložar in dvojec Maraaya. Lina se pred kamerami spogleduje z mladim igralcem Erikom Hladnikom iz Dovjega, ki tudi sicer sodeluje v gledaliških skupinah. Del besedila poje v slovenskem, del pa v angleškem jeziku.

Spomnimo, Lina je v začetku oktobra v finalnem izboru Mini EMA po odločitvi gledalcev premagala Alenko Vozlič - Leni in si priborila vozovnico za Bolgarijo. Avtorji glasbe so Maraaya in Lina Kuduzović, avtorji besedila Lina Kuduzović, Sebina Kuduzović in Maraaya, aranžmaja pa Raay in Krešimir Tomec.

Širša Slovenija je danes 12-letno Lino Kuduzović spoznala leta 2010 v prvi sezoni šova Slovenija ima talent, kjer je kot sedemletnica osvojila občinstvo in zmagala. Čez dobro leto dni je izdala prvo ploščo z nekaj svojimi skladbami ter priredbami znanih uspešnic v svoji izvedbi. Pozneje se je Linina družina začasno preselila v Švico, kjer se je Lina po nekaj letih premora in glasbenega odraščanja prijavila v glasbeni šov Die grössten Schweizer Talente in tam osvojila žirijo, ki jo je z zlatim gumbom poslala neposredno v polfinale, nato pa se je uvrstila tudi veliki finale.

Videospot za skladbo Prva ljubezen / First Love si oglejte spodaj.