V trdnjavi Punte Christo bo tudi letos mogoče srečati številne angleško govoreče 'žurerje'. Foto: Spletna stran festivala/Dan Medhurst
V trdnjavi Punte Christo bo tudi letos mogoče srečati številne angleško govoreče 'žurerje'. Foto: Spletna stran festivala/Dan Medhurst
Žanrsko na prvi pogled precej izstopajo kalifornijske indierokerice Warpaint. Foto: Promocijsko gradivo

A tu ne gre za "komercialo" in imena, ki polnijo mainstreamovske glasbene lestvice, ampak prej jagodni izbor plesne glasbe za sladokusce.

Trdnjava iz 19. stoletja, iz katere se odpira pogled na slikovite Brione in puljski zaliv, je odlično prizorišče za festival, ki uživa ugled ne le med naključnimi "žurerji", ampak tudi med glasbenimi poznavalci.

House, techno, džez, funk, soul, drum and bass, psych in tudi pop so le nekateri izmed žanrov, v katerih ustvarja več kot 200 na festival povabljenih izvajalcev, prostor pa bo tudi za še neuveljavljene talente.

Največja imena letošnjega festivala, ki bo potekal med 28. in 31. avgustom, so Warpaint, Roy Ayers, Jon Hopkins, Moodymann, Theo Parrish, Juan Atkins & Moritz von Oswald Present Borderland, Underground Resistance (Robert Hood), Gilles Peterson, Goldie, Kode 9, Mala ...

Uvod v festivalsko dogajanje, ki že tradicionalno privabi množice plesno razpoloženih počitnikarjev z Otoka, se bo zgodil že 27. avgusta v puljski Areni, kjer se bo predstavil znani kanadski glasbenik Caribou, ki predstavlja prihajajoči album Our Love. Uvod v nočne ure bo pripadel elektronskemu tandemu Darkside, ki ga sestavljata sloviti producent Nicolas Jaar in multiinstrumentalist Dave Harrington, še prej bosta oder zavzela Nils Franm in Kwabs.

(Britanski) organizatorji obljubljajo zvokovno kakovost, ki se je ne bi sramovali niti veliko večji festivali, nočni plesni "razvrat" in dnevno sproščanje na plaži s prijetno glasbeno podlago. Ob 11 dnevnih in nočnih odrih organizirajo zabave na ladjicah in druge prostočasne dejavnosti v festivalskem kampu.