Pevki so zdravniki svetovali dopust, da si ne bi trajno poškodovala glasilk. Foto: EPA
Pevki so zdravniki svetovali dopust, da si ne bi trajno poškodovala glasilk. Foto: EPA

"Čutila sem, kot bi se nekaj pretrgalo, bilo je grozljivo. Žal to pomeni, da ta konec tedna ne bomo nastopili na festivalih Benicassim in Optimus Alive ... Upam, da vas bomo kljub vsemu obiskali v prihodnje," je 25-letna pevka zapisala na uradni spletni strani Florence and the Machine. Pevki so zdravniki odredili, naj najmanj teden dni ne nastopa, da si ne bi trajno poškodovala glasilk.

Kljub vsemu pa skupina za zdaj še ni odpovedala koncertov v sklopu kanadskega in ameriškega dela turneje, ki ga bo 20. julija uvedel koncert v Burnabyju, 5. avgusta pa sklenil koncert v Chicagu. Zatem se Florence and the Machine 8. avgusta s koncertom v Oslu znova vračajo na evropske odre. Skupina bo med ZDA in Evropo razpeta ves čas turneje, ki naj bi jo 2. decembra sklenili v Frankfurtu.

Slovenskim oboževalcem, ki so zasedbi Florence and the Machine lahko prisluhnili leta 2010 v ljubljanskem CUK-u Kino Šiška, bo v sklopu turneje po napovedih najbližje koncertno prizorišče Milano, ki ga bodo obiskali 20. novembra.

Spodaj lahko prisluhnete nekaj uspešnicam priljubljene britanske zasedbe.