Adele ni skrivala veselja. Foto: Reuters
Adele ni skrivala veselja. Foto: Reuters
Na Britih 2016 so se poklonili tudi Davidu Bowieju. Foto: Reuters
Nastopila sta tudi Rihanna in Drake, predstavila sta skladbo Work. Foto: Reuters

Pevka novo leto začenja z novimi uspehi in priznanji. Tokrat je vse zasenčila na podelitvi britanskih glasbenih nagrad brit. Je zmagovalka v štirih glavnih kategorijah.

Album 25, ki ga je izdala konec novembra in ki ruši rekorde iz dneva v dan, je imenovan za najboljšega na Otoku. Zmaga je pripadla tudi ultrauspešnici Hello, in sicer v kategoriji najboljši singel. Adele je slavila tudi v kategoriji najboljša britanska izvajalka. Prejela pa je še brita za globalni uspeh.

Zmaga se ji je izmuznila le v kategoriji najboljši videospot - nominiran je bil videospot za skladbo Hello, ki si ga je mimogrede ogledala že več kot milijarda ljudi, a je zmaga na koncu pripadla videospotu za skladbo Drag Me Down skupine One Direction.

Pevka je na podelitvi povedala, da se je je dotaknil tako ljubeč sprejem po dolgem času odsotnosti z glasbenega prizorišča - zadnji album 21 je izdala pred štirimi leti.

Pevka je edina med izvajalci, ki je na Britih 2016 prejela več kot eno nagrado. Zmagoslavni večer je pevka sklenila z mojstrsko izvedbo uspešnice z albuma 25 When We Were Young, s čimer se je "odkupila" za slab nastop na grammyjih na začetku meseca. Spomnimo, pevka je imela na odru kar nekaj težav, mikrofon je bil napačno nameščen, kar je povzročilo, da je pesem zvenela, kot da je bila večina tonov zgrešenih. Pozneje se je na družbenem omrežju Twitter opravičila in dejala, da se tehnične napake lahko zgodijo vsakomur, kot je pozneje priznala, pa je zaradi slabega nastopa tudi zajokala.

Kdo so preostali zmagovalci?
Najboljši britanski izvajalec je postal James Bay, najboljša britanska skupina je skupina Coldplay, v kategoriji najobetavnejši izvajalec je slavila skupina Catfish and The Bottlemen, najboljši mednarodni izvajalec je Justin Bieber, najboljša mednarodna izvajalka pa Björk, najboljša mednarodna skupina je skupina Tame Impala ...

Na Britih 2016 so se poklonili tudi Davidu Bowieju - posthumno so mu podelili ikonskega brita BRIT Icon, nagrado pa je prevzel Bowiejev prijatelj, igralec Gary Oldman. Lorde je izvedla Davidovo skladbo Life On Mars.

Nagrada brit je najprestižnejša glasbena prireditev na Otoku, ki jo podeljujejo vse od leta 1982.