Paul McCartney je v Italiji začel krajšo evropsko turnejo. nazadnej je pri naših zahodnih sosedih nastopil leta 2003. Foto: EPA
Paul McCartney je v Italiji začel krajšo evropsko turnejo. nazadnej je pri naših zahodnih sosedih nastopil leta 2003. Foto: EPA

V pogovoru za oddajo Moby Dick italijanskega radia RAI 2 je britanski zvezdnik pojasnil, da gre za džezovski album, ki bo v bistvu staromoden, a kljub temu sodoben. Posnel ga je v sodelovanju s pevko Diano Krall in njeno skupino.

"To bo ljubezenski album, romantičen. Sicer pa sem nanj uvrstil tudi dve skladbi, ki zvenita otožno, v slogu štiridesetih let. Delo smo končali pred dvema tednoma v Los Angelesu, pod okriljem odličnega producenta Tommyja Leeja Pume," je v pogovoru za radijsko postajo še povedal McCartney.

Ob tem je glasbenik še dodal, da že piše nove skladbe. "Kmalu se bom vrnil v studio, da bi posnel dve novi pesmi," je, sodeč po prepisu oddaje Moby Dick, objavljenem na spletni strani RAI-ja 2, napovedal 68-letni zvezdnik. Pogovor bodo sicer predvajali 1. decembra ob 21. uri.

Pričakalo ga je 14.000 oboževalcev
V Italiji se pevec te dni mudi, ker je tam začel krajšo evropsko turnejo. Najprej je nastopil pred več kot 14.000 oboževalci v Bologni, sledil je nastop v Milanu, preden se bo turneja 20. decembra končala v McCartneyjevem domačem Liverpoolu, pa bo obiskal še Pariz, Köln, London, Helsinke, Stockholm, Moskvo in Manchester. Tokrat je za svoje oboževalce pripravil približno tri ure dolg program, ki ga zapolnjuje okoli 40 pesmi, tako iz obdobja Beatlov kot tudi iz čas zasedbe Wings in McCartneyjeve samostojne kariere.

Spodaj si lahko ogledate posnetek navdušenega sprejema McCartneyjevih oboževalcev in nekaj fotoutrinkov s koncerta v Bologni ter nekaj videospotov in posnetkov s koncertov.

Navdušenje italijanskih oboževalcev v Bologni