Smith ima karizmo in odrski nastop, s katerima je nadomestil pomanjkanje glasbene kilometrine. Foto: Julien Duval
Smith ima karizmo in odrski nastop, s katerima je nadomestil pomanjkanje glasbene kilometrine. Foto: Julien Duval
MTV SummerBlast
Razigrana množica v Poreču. Foto: Julien Duval

To je storil s svojim "pribočnikom" DJ Jazzyjem Jeffom, s programom, sestavljenim iz skupnih in solističnih uspešnic, za piko na i pa je krstno izvedel še novo pesem Get Lit. Ta je smiselno nadaljevanje dueta Fiesta, ki ga je predlani posnel s kolumbijskim kolektivom Bomba Estereo.

Če pustimo ob strani evforijo, ki je v Istri vladala ob večdnevnem obisku Princa z Bel-Aira oziroma Deadshota in njegove 50-članske ekipe, popolno medijsko blokado in se osredotočimo le na glasbeni del: Big Will se je vrnil v vrhunski raperski in pevski formi, če se je kje slučajno začutilo, da tega ni počel skoraj desetletje, pa je to več kot nadoknadil s svojo izjemno karizmo in odrskim nastopom, med katerim je dal večkrat vedeti, da to ni le njegova, ampak tudi Jazzova zgodba. Ne pozabimo: prvi hit sta najstnika iz Philadelphie posnela v srednji šoli, pospravila sploh prvega grammyja za rapizvedbo in s serijo Princ z Bel-Aira preskočila še na televizijo. Will je nato postal veliki hollywodski zvezdnik, Jazz pa uspešen hiphop didžej in glasbeni producent (sodeloval je tudi z Eminemom in The Roots), ki je sicer malo manj izpostavljen sodeloval z Willom tudi pri mnogih njegovih soloprojektih.

Slovo od poletja
Na predpredzadnjem velikem festivalu še ene razgibane jadranske sezone (Pula gosti še Dimension in Outlook), ki je pritegnil 15.000 obiskovalcev, več tisoč iz Slovenije, so nastopili tudi ikoni Tomorrowlanda in lanska kralja lestvice Top 100 DJs Dimitri Vegas & Like Mike, sedemkratni osvajalec otoške lestvice malih plošč Tinie Tempah, serijski ustvarjalci hitov Oliver Heldens, Duke Dumont, Jonas Blue in Galantis, kalifornijski kolektiv Far East Movement in grammyjevski nominiranec Mike Perry.

Slovenske barve sta zastopala duet Vanillaz v petek, v soboto pa Avadox, ki ga septembra čaka turneja po Tajvanu, Tajski, Japonski, Filipinih, Južni Koreji, Macau in Hong Kongu.

PROGRAM
1. Boom Shake the Room
2. Brand New Funk
3. Gettin Jiggy Wit It
4. Men in Black
5. Miami
6. Girls Ain't Nothing But Trouble
7. Parents Just Don't Understand
8. Nightmare on my Street
9. I Wanna Rock
10. Just the Two of Us
11. Get Lit (krstna izvedba)
12. Summertime
13. Switch
14. Fresh Prince of Bel Air theme

Utrinke z nastopa Willa Smitha in celotnega dogajanja v Poreču lahko vidite spodaj.