Klape so spet napolnile Stožice, a tokrat je v dvorani ostalo še nekaj praznih stolov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Klape so spet napolnile Stožice, a tokrat je v dvorani ostalo še nekaj praznih stolov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Največja uspešnica večera je bila namreč pesem V dolini tihi, s katero je klapa Maslina počastila spomin na lani umrlo legendo Lojzeta Slaka, kar je na noge dvignilo polno dvorano Stožice, a huronsko navdušenje se po koncu pesmi ni utegnilo poleči, saj je takoj sledila še Slovenija, od kod lepote tvoje.

Na dušo pa so slovenskemu občinstvu s slovenskimi pesmimi pihale tudi druge klape - klapa Srdela je navdušila s priredbo pesmi Prelepa je trnovska fara, klapi Cambi so navdušeno ploskali ob uspešnici Dan ljubezni, klapa Kumpanji pa je za poslastico pripravila Belo snežinko.

Tudi ena slovenska klapa
Triinpolurni glasbeni večer je odprla klapa Kontrada, sledila pa ji je edina slovenska predstavnica - klapa Solinar, na čelu katere je nekdanji "Faraon" Slavko Ivančič. Posebna gosta večera sta bila Petar Grašo in Danijela Martinović, ki sta v spremstvu klap zapela nekaj svojih največjih uspešnic, kot sta Zovem te ja in Lakše mi je s njom, predstavniki hrvaške vojne mornarice, združeni v Klapi Sv. Juraj, pa so navdušili tako z glasom kot tudi stasom - odlikujejo jih namreč res vrhunske vokalne sposobnosti in elegantne bele obleke, seveda pa niso pozabili niti na svojo največjo uspešnico Ruža crvena. Zadnja je na oder prišla klapa Intrade v spremstvu Tomislava Bralića, občinstvo pa je zaneseno pričakalo njihovo Zora bila.

Polna, a ne razprodana dvorana
Večer se je končal s kratkim glasbenim venčkom vseh klap, ki so se nazadnje skupaj zbrale na odru, občinstvo pa jim je stoje zaploskalo. A morda nekoliko presenetljivo sploh ni zahtevalo bisa kot običajno - ko so klape začele odhajati z odra, se v dvorani niso zaslišali glasen aplavz in žvižgi, ki izvajalce običajno prikličejo nazaj. V dvorani so se začele prižigati luči, obiskovalci pa so pograbili jakne in torbice, večera je bilo konec.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate nekaj utrinkov z včeranjšnjega koncerta klap v Stožicah, na katerem sta kot gosta nastopila tudi Danijela in Petar Grašo!