The Hanson Brothers so naznanili začetek novega Orto Festa. Foto: MMC RTV SLO
The Hanson Brothers so naznanili začetek novega Orto Festa. Foto: MMC RTV SLO

Kanadski pankerji so v prestolnico prišli z enim samim namenom - spraviti jo v pogon pred začetkom novega delovnega tedna. Polnemu klubu v središču prestolnice ni preostalo nič drugega, kot da se prepusti divjanju, brcam in "napadom" skupine, ki svojo tradicijo nadaljujejo od leta 1984.

Pričakovano oblečeni v hokejske drese - njihovo ime je navdihnila zgodba v filmu iz leta 1977 Siloviti udarec (Slap Shot) - so udarili okoli 22. ure. John Wright alias Johnny Hanson je zarohnel proti mikrofonu, in če bi lahko, bi pometal vse ojačevalce pred sabo. Rob Wright alias Robbie Hanson je ob tem vihtel svoj bas v slogu hokejske palice, Mike Branum alias Mikey Hanson je v slogu vratarja branil ritemsekcijo, medtem ko je v ozadju na kitari skoraj neopazno, a še kako pomembno vlogo igral Tom Holliston alias Tommy Hanson.

Zbrani so tako ob punk-rockzvokih uspešno odprli vrhunec vsakoletnega koncertnega dogajanja v klubu. Omenimo, da so že pred njimi za ogrevanje v večer poskrbeli Invasives.

Tudi letos želijo organizatorji zadovoljiti čim širši glasbeni okus vse do konca aprila, ko bodo zadnji na oder stopili člani domače zasedbe CoverLover.