Zvezda prvega večera je bil Robbie Williams. Foto: EPA
Zvezda prvega večera je bil Robbie Williams. Foto: EPA

Dogajanje na budimpeškem otoku Obuda je v ponedeljek odprl priljubljeni pevec Robbie Williams. Nocojšnje dogajanje na glavnem odru bosta med drugim krojila nemški reggaeglasbenik Gentleman, ki bo nekaj dni pozneje v ospredju letošnjega reggaefestivala v Tolminu, in britanska zasedba Florence and the Machine.

Na številnih odrih se bo v tednu dni zvrstilo več kot 500 koncertov tako uveljavljenih kot šele uveljavljajočih se glasbenih imen: Kings of Leon, Limp Bizkit, Martin Garrex, DJ Avicii, Interpol, Infected Mushroom, The Maccabees, Hollywood Undead, Enter Shikari, Erotic Market in Goran Bregović s svojim orkestrom za poroke in pogrebe ... Slovenske barve bosta na festivalu zastopala v ZDA živeči DJ Gramatik in trio The Switch.

Poleg glasbe lahko obiskovalci uživajo tudi v cirkuških nastopih, športnih tekmovanjih, filmskih projekcijah, plavanju ...

Prizorišče na otoku sredi Donave ima za seboj 22-letno zgodovino festivalskih počitnic in velja za eno največjih v Evropi. Lani so na Szigetu našteli rekordnih 415.000 obiskovalcev iz 87 držav, nekaj podobnega organizatorji pričakujejo tudi letos.