Hauser je na prisilnem počitku. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Hauser je na prisilnem počitku. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Hauser je pred štirimi dnevi pred koncertom v New Yorku začutil močne bolečine v vratu, zaradi katerih je moral v bolnišnico. Bolečina je premočna, zato je Hauser obležal. Njegov kolega Luka Šulić pa je odpotoval domov. Ob tem pa je na Twitterju objavil fotografijo, kjer sedi na letalu ob violončelu.

"Zelo mi je žal, če sem vas pustil na cedilu, ker smo morali odpovedati vse nadaljnje koncerte na turneji. Na žalost ne morem nadaljevati, ker je bolečina premočna. Hkrati pa sem ganjen zaradi vaše podpore in ljubezni, ki jo izkazujete prek sporočil," je zapisal Hauser ob fotografiji, ki jo je delil na svojem profilu na Facebooku.

Z založbe Sony so ob tem sporočili, da poškodba ni resna, toda po priporočilu zdravnikov bo moral Hauser nekaj tednov počivati. Dodali so še, da se bosta fanta vrnila na turnejo po ZDA, takoj ko bo Hauser okreval.

2Cellos sta se na turnejo po ZDA podala z novim albumom Celloverse. Na njem sta prearanžirala oz. pretvorila uspešnice, kot so Shape of My Heart, Time in Thunderstruck, v instrumentalno različico.