Se bo Westa novo ime
Se bo Westa novo ime "prijelo"? Foto: Reuters
West je (v nasprotju s svojo ženo Kim Kardashian) velik podpornik Donalda Trumpa. Foto: Reuters

Pretekli meseci so bili za raperja Kanyeja Westa precej burni – pri nekaterih oboževalcih si je veliko negativnih točk prislužil z odkritim podpiranjem predsednika Donalda Trumpa, drugi pa so mu zamerili izjavo, da je "suženjstvo izbira temnopoltih". A glasbenik očitno obrača nov list.

Na družbenem omrežju Twitter je West napovedal, da se je preimenoval. Zapisal je: "Ljudje me poznajo pod imenom Kanye West. A zdaj sem YE." Za zdaj še ni znano, ali je glasbenik spremenil le svoje "odrsko ime", ali bo ime Ye uporabljal tudi v zasebnem življenju.

Izražanje vere ali promocija albuma?
Glede na glasbenikove pretekle intervjuje pa je zelo mogoče tudi, da želi skozi svoje ime le izraziti svoja prepričanja in promovirati svež glasbeni album, piše BBC.

V nekem preteklem intervjuju je glasbenik namreč dejal, da ima ime "Ye" zanj močno religiozno vrednost. "Mislim, da je beseda "ye" najpogosteje uporabljena beseda v Bibliji. V sveti knjigi "ye" pomeni "ti"," je takrat pojasnil.

Prav tako je Ye naslov osmega studijskega albuma 41-letnika, ki ga je izdal junija. "Če sem "Ye", nisem več samo Kanye, pač pa tudi ti, mi, vsi. Sem odsev vsega našega, vsega človeškega, vsega dobrega in slabega. Kot je tudi moj album odsev vsega, kar smo ljudje," je razložil naslov albuma.

Kanye je s svojo potezo postal še en v množici reperjev, ki so spremenili svoje ime. Ameriški raper Sean Combs je bil v preteklosti na primer poznan pod imeni Puff Daddy, P. Diddy in Diddy, letos pa je naznanil, da si želi, da ga kličejo Love ali pa Brother Love.

Spremembo imena je West javnosti razkril neposredno pred izidom prihajajočega albuma Yandhi, na katerem v eni izmed skladb celo prepeva: "Odpovedal se bom svojemu suženjskemu imenu."