Katy je zdaj obrnila ploščo, a v preteklosti se je tudi sama razgalila - v videospotu za pesem California Gurls in na naslovnici albuma Teenage Dream. Foto: Reuters
Katy je zdaj obrnila ploščo, a v preteklosti se je tudi sama razgalila - v videospotu za pesem California Gurls in na naslovnici albuma Teenage Dream. Foto: Reuters
Katy Perry
Ali popglasbo kdo sploh še posluša, če je v njej toliko golote in kiča, ki pritegne (oziroma odvrne) pozornost? Foto: EPA

29-letna pevka, ki trenutno predstavlja novo uspešnico Roar, je dejala, da se v zadnjem času na vsakem "vogalu" pojavi kakšna povsem razgaljena pevka, poleg tega na družbenih omrežjih objavljajo svoje fotografije, na katerih so gole, ali vznemirjajo z videospoti. Zato je sama postala že skoraj "samoumeven" vzor za mlade.

"Vsi že vemo, kaj imate"
"Številni me imajo za svojo vzornico, a sama bi raje videla, da bi iz mene in moje glasbe črpali navdih. Kot vzor lahko številne razočaram, saj ne morem otrokom reči, česa naj se lotijo in kdaj je pravi čas za kakšen korak. To ni moja naloga,"
je dejala temnolaska in nadaljevala: "A živimo v nenavadnem svetu. Vzemimo za primer le ženske popizvajalke - vse se slačijo. Da, tudi sama sem že odvrgla oblačila, a res ne bom tega ponavljala dan za dnem samo zato, da bi me opazili. Kljub temu pa z zanimanjem opazujem, kaj se dogaja. Res, vse pevke so razgaljene. Saj vemo, kaj imate, zato prosim, prenehajte s tem," je dejala.

Številni bi Katy - njeno pravo ime je sicer Katheryn Elizabeth Hudson, lahko očitali dvoličnost, saj tudi sama pri svojih oboževalcih pogosto igra na karto spolne privlačnosti in zapeljivosti, zato je kar sama nadaljevala: "Ne želim soditi drugih, seveda ste tudi mene že videli v takšnem položaju. Želim le reči, da se mi zdi v redu, da kdaj pa kdaj igraš na to karto, a to naj ne bo edini adut, ki ga imaš v rokavu."

Lady Gaga na odru popolnoma gola
Izvajalka uspešnic, kot so I Kissed A Girl, California Gurls, Hot'n'Cold, Teenage Dream in Firework, sicer ni želela poimensko navesti pevk, ki jih je vzela v zobe, a tega ji niti ni bilo treba. Jasno je namreč, katere so "dežurne nagice" na svetovni popsceni - Lady Gaga, Miley Cyrus, Rihanna in Nicki Minaj.

Prav na dan, ko je Katy dala omenjeni intervju, se je v rumenih medijih znova znašla Lady Gaga, ki se je v londonskem nočnem klubu med izvajanjem novega singla Venus povsem slekla. Rihanna svoje oboževalce na družbenih omrežjih redno "seznanja" s svojimi telesnimi deli, morda največ pa se trenutno govori o Miley Cyrus, seveda predvsem po zaslugi njenega videospota za pesem Wrecking Ball, kjer gola (no, obuta je v čevlje) sedi na krogli za rušenje.

A Miley svoja dejanja ves čas zagovarja, nedavno je tako izjavila: "Golota se mi sploh ne zdi sporna, nanjo gledam drugače kot večina. Pred množico ljudi se raje slečem kot jočem, saj ne želim pred drugimi pokazati svoje šibkosti in ranljivosti."