STG-ju so se letos na novo pridružili trije festivalski partnerji. Med njimi tudi makedonski Taksirat, ki je po nastopih slovenskih skupin v okviru STG-ja za svoj oder izbral NAPRAVI MI DETE. Foto: Jani Ugrin
STG-ju so se letos na novo pridružili trije festivalski partnerji. Med njimi tudi makedonski Taksirat, ki je po nastopih slovenskih skupin v okviru STG-ja za svoj oder izbral NAPRAVI MI DETE. Foto: Jani Ugrin
Kill Kenny
Kill Kenny bodo svoje poletje med drugim preživeli na odru srbskega Exita, jesen pa na odru avstrijskega Waves Vienna. Foto: Jani Ugrin
BRO
BRO odhajajo na madžarski Sziget. Foto: Jani Ugrin
Barely Modern
Podobno kot BRO so se zadnji tekmovalni večer predstavili tudi Barely Modern in tudi oni prepričali madžarsko predstavnico festivala Sziget. Foto: Jani Ugrin

Garažni rockerji Kill Kenny potujejo na Exit in Waves Vienna, garažna rokenrol naveza Barely Modern in projekt Mateja Brodarja - BRO gredo na Sziget in "ambasadorji" neobičajnosti NAPRAVI MI DETE na Taksirat.

Tako so se odločili predstavniki omenjenih festivalov, ki so med 5. in 8. februarjem prišli na Slovenski teden glasbe (STG) s ciljem, da najdejo najbolj ustrezno skupino za svoj oder.

Več o dogajanju na drugi izdaji Slovenskega tedna glasbe si lahko preberete na tej povezavi.

Odločitve so bile vse prej kot lahke. Madžari so tako za Sziget izbrali kar dve skupini - BRO in Barely Modern. Na svoj željeni festival - kakor so izdali v pogovoru za MMC - s povabilom Makedoncev odhajajo NAPRAVI MI DETE.

Na spodnjih povezavah najdete več informacij o:
- Barely Modern,
- BRO,
- Kill Kenny,
- NAPRAVI MI DETE.

Kill Kenny pa so prepričali tako srbskega kot avstrijskega predstavnika. Preostala festivalska partnerja (Springfestival in Terraneo) se o izbiri nastopajočega še odločata. Njuno odločitev bodo organizatorji STG-ja sporočili pozneje.

V okviru STG-ja pa je slovenska skupina Furry Walls dobila priložnost, da je posnela eno skladbo s priznanim britanskim producentom Gregom Haverjem. Skladbo bodo predstavili v prihajajočih dneh. Kako je nastajala, pa si lahko ogledate na tej povezavi.

Letošnji je postregel z dogajanjem na kar štirih prizoriščih, in sicer v CUK Kino Šiška, M hotelu, Orto baru in Menzi pri koritu. Udeležencem so bila čez dan na voljo številna predavanja, delavnice in razprave, večeri pa so bili posvečeni koncertom. Organizatorji so pripravili kar 45 ur programa, povabili več kot 65 gostov iz tujine, šest festivalskih partnerjev in na izbranih odrih gostili 18 domačih in tujih glasbenih skupin.