Vlado Kreslin je 11 let po tem, ko je izdal dvojni album Kreslinčice, izdal trojni album Čarobnice. Foto: BoBo
Vlado Kreslin je 11 let po tem, ko je izdal dvojni album Kreslinčice, izdal trojni album Čarobnice. Foto: BoBo
Vlado Kreslin
Za končno zvočno podobo albuma je poskrbel Gal Gjurin, oblikovanje je delo Novega kolektivizma, avtorica fotografij pa je Polona Eržen.

Prvi plošček uvedejo tri novitete - Tisti bejli grm, Zibaj me in Okna na stežaj - ki jim sledijo že dobro znane pesmi, kot so Ena pesem, Tam na koncu drevoreda, Abel in Kajn in Z Goričkega v Piran.

Tisti bejli grm Vlado Kreslin zapoje skupaj z očetom. Glasbenik je razkril, da je pesem večkrat "brenkal" ob družinskih kosilih, na začetku za šalo, nato se je razvil "komad". Gre za pravo romanco, ki govori o stvari, ki jima je obema skupna, o jasminu, ki je cvetel očetu in njemu in ki zdaj cveti že njegovemu sinu.

Dueti s priznanimi glasbeniki
Drugi plošček prinaša duete, ki jih je Kreslin zapel skupaj z Allanom Taylorjem, Mary Coughlan, Neisho, Lidijo Bajuk, ansamblom Vali, očetom Milanom, Nenom Belanom, Radetom Šerbedžijo, skupinami Parni Valjak, Bambi Molesters in Šajeta ter Chrisom Eckmanom.

Na tretjem pa so skladbe, ki jih je, kot je dejal, "izbrskal iz zelo globokih predalov". Na njem je denimo mogoče najti skladbo Kakšen dan iz televizijske mladinske serije Geniji ali genijalci ali Pustite nam ta svet iz serije Čisto pravi gusar. Pesmi Spet doma in S prsti mi greš skozi lase je zapel z Janezom Zmazkom - Žanom.

Na njem je tudi nekaj posnetkov s koncertov v Cankarjevem domu, denimo pesmi To pri nas ni možno, Dan neskončnih sanj, S tabo je izi, Daleč je moj rojstni kraj ali Tista črna kitara.