Skupina je prvenec, naslovljen preprosto The Stone Roses, izdala leta 1989. Povzpel se je na lestvice najboljših albumov vseh časov, posebej cenjen je bil v Veliki Britaniji. Foto: Reuters
Skupina je prvenec, naslovljen preprosto The Stone Roses, izdala leta 1989. Povzpel se je na lestvice najboljših albumov vseh časov, posebej cenjen je bil v Veliki Britaniji. Foto: Reuters
The Stone Roses, Ian Brown
The Stone Roses (na fotografiji Ian Brown), ki so razpadli leta 1996, so bili ena osrednjih skupin gibanja 'Madchester' konec 80. in v zgodnjih 90. letih. Foto: Reuters

Že nekaj časa so krožile govorice, da The Stone Roses pripravljajo novo gradivo. Izid skladbe so člani skupine le nekaj ur pred tem napovedali prek svoje založbe in družbenih omrežij, prav tako se je oglas zanjo pojavil na oglasnem panoju na newyorškem Times Squaru.

Singel je produciral Paul Epworth, poznavalec indierocka, ki je med drugim sodeloval s priljubljeno pevko Adele. Skladba ostaja zvesta slogu skupine. Zaznamuje jo bluzovska kitara z zamolklim, studijsko dodelanim vokalom pevca Iana Browna in elektronskimi vložki.

Kot poroča tiskovna agencija AFP, niti ob izidu skladbe All For One ni jasno, ali si oboževalci skupine lahko obetajo tudi nov album. Načrtujejo sicer sklop poletnih koncertov po Veliki Britaniji in Irski, nastopili pa naj bi tudi na newyorškem Madison Square Gardnu.

Ponovna združitev močno odmevala
Skupina je prvenec, naslovljen preprosto The Stone Roses, izdala leta 1989. Album so kritiki šele nekaj mesecev po izidu pohvalili zaradi zanimivega spoja plesnih in psihedeličnih elementov s kitarskim rockom. Nato se je povzpel na lestvice najboljših albumov vseh časov, posebej cenjen je bil v Veliki Britaniji.

Uspeha prvenca jim leta 1994 z izidom drugega studijskega izdelka The Second Coming ni uspelo ponoviti. Člani skupine so se nato razšli, ponovno pa so se združili leta 2011, v hipu postali najbolj vroč koncertni bend in se podali na turnejo - svoja prva dva povratna koncerta so razprodali v pičlih 14 minutah. Že tedaj so napovedovali izid tretjega albuma, a o podrobnostih od takrat niso govorili.

The Stone Roses so bili del tako imenovanega manchestrskega prizorišča, ki se je začelo razvijati konec 80. let skupaj z zasedbami, kot sta Happy Mondays in Inspiral Carpets. Scena se je oblikovala okoli kluba The Hacienda, ki so ga podpirali tudi New Order.