The Stone Roses v svojem kultnem videu za I Wanna Be Adored. Foto: Youtube
The Stone Roses v svojem kultnem videu za I Wanna Be Adored. Foto: Youtube
Vstopnice za vse tri koncerte so v hipu pošle.

Vseh 150.000 vstopnic je bilo razgrabljenih kmalu za tem, ko so šle v prodajo v petek ob 9. zjutraj, obupani oboževalci pa so spletno stran dobesedno zasuli s prijavami, tako da se je na neki točki vse skupaj sesulo zaradi preobremenjenosti.

Zaradi tolikšnega povpraševanja so promotorji dodali 1. julija še en dodatni koncert na isti lokaciji, v Heaton Parku v Manchestru, od koder prihaja kultna skupina, ki je delovala med letoma 1983 in 1996, ko jo je pevec Ian Brown razpustil.

Milijon funtov za vstopnico?
Tudi ta koncert je bil v roku nekaj 10 minut razprodan, kar pomeni, da je skupini v dobri uri uspelo prodati 220.000 vstopnic, ki so bile na prodaj po nezanemarljivi ceni 55 funtov. Zanimanje je tolikšno, da se je na eBayu celo pojavila ponudba za več kot milijon funtov za vstopnico!
Za tem najverjetneje stojijo zgolj zagreti oboževalci, ki skušajo ustaviti početje spletnih strani, kot je eBay, ki vstopnice preprodajajo močno nad kupno ceno. A dejstvo je, da veliko vstopnic za Stone Roses dejansko dosega ceno več 100 funtov.

Skupina je naznanila, da se je znova združila ta teden, potem ko sta Brown in kitarist John Squire zakopala bojno sekiro. Dvojec vrsto let sploh ni govoril, vse odkar je Squire zapustil "kamnite vrtnice" leta 1995, kar je nazadnje tudi privedlo do naglega razpada. Postava je zdaj spet originalna in popolna - Browna in Squireja dopolnjujeta še basist Mani in bobnar Reni.

The Stone Roses so v zadnjih tednih intenzivno preigravali star material, pa tudi delali na novem. Koncerta v Heaton Parku 29. in 30. junija so naznanili za nekakšno pokušino, nameravajo pa dodati še več datumov, ugiba se zlasti o nastopih na V Festivalu in škotskem festivalu T in the Park.