Na Špancirfestu bo nastopila tudi skupina Laibach. Foto: BoBo
Na Špancirfestu bo nastopila tudi skupina Laibach. Foto: BoBo

Na festivalu, ki bo letos potekal med 19. in 28. avgustom, bodo gostili približno 1.000 izvajalcev iz 15 držav, so napovedali organizatorji, slovenske barve pa bodo zastopali: skupini Siddharta in Laibach, pa tudi legendarna glasbenika Vlado Kreslin in Zoran Predin ...

Predvidenih je več kot 40 koncertov na petih odrih. Kot najatraktivnejše ime so organizatorji napovedali nastop Manu Chaa. S svojo skupino La Ventura bo na velikem festivalskem odru v Varaždinu nastopil 23. avgusta.

V Varaždin prihajajo še Dub FX iz Avstralije in izvajalci s tega območja Kiril Džajkovski, Rambo Amadeus, Esma Redžepova, Zvonko Bogdan in The Frajle ter številni hrvaški glasbeniki, kot so Matija Dedić, Hladno pivo, Urban, Tony Cetinski ter TBF, ki bodo prvič nastopili z varaždinskim komornim orkestrom.

Na programu bodo številne poulične in gledališke predstave. Na odru pred vilo Bedeković bo nastopil Branko Đurić s stand-up predstavo Đurologija, na največjem, Kapucinskem trgu pa bo nastopila francoska skupina Transe Express z gledališko-cirkuškim performansom Mu, so še poudarili organizatorji.

V preteklih 17 letih so na Špancirfestu gostili 3.600 različnih prireditev z 9.000 izvajalci ter 2,7 milijona obiskovalcev.