Adam Lambert je z nastopom (oz. poljubom, ki je bil del njega) lani na podelitvi nagrad AMA močno razburil tudi Američane. Foto: EPA
Adam Lambert je z nastopom (oz. poljubom, ki je bil del njega) lani na podelitvi nagrad AMA močno razburil tudi Američane. Foto: EPA

Drugouvrščeni tekmovalec resničnostne glasbene oddaje Ameriški idol, ki je trenutno na turneji po Aziji, je prek svojega Twitterja sporočil, da bo četrtkov nastop v malezijski prestolnici Kuala Lumpur malce drugačen, čeprav je "prepričan, da nastopi niso na noben način žaljivi".

Če želite nastopati v Maleziji, se ne slačite!
Organizatorji koncerta v tej pretežno muslimanski državi pa so pojasnili, da je Lambert, ki sicer ne skriva svoje spolne usmerjenosti, obljubil, da se na odru ne bo slačil, da bodo njegova oblačila primerna in da se na odru ne bo poljubljal. "Skratka, strinjal se je s smernicami, ki jih je postavilo ministrstvo za kulturo, umetnost in dediščino in o katerih smo ga obvestili - predvsem glede tega, kaj se sme in kaj ne," je tiskovni agenciji Associated press pojasnil Juen-See Čo, predstavnik soorganizatorja koncerta, malezijske podružnice družbe Sony Music Entertainment.

Kot je znano, to ni prvi primer, ko so se zvezdniki svetovnega kova morali prilagoditi zahtevam o spodobnosti posameznih vlad - svojo garderobo sta tako za koncerte v nekaterih muslimanskih držav že zamenjali Gwen Stefani in Fergie, težave z organizacijo koncerta v Maleziji pa je imela tudi Avril Lavigne (ki sicer ni ravno znana po razkrivajočih odrskih opravah).

Lambert "oglašuje homoseksualnost"
Največ pomislekov ob nastopih "zahodnjaških" glasbenikov v Maleziji ima opozicijska Panmalezijska islamska stranka, ki je omenjene glasbenike večkrat označila za slabe zglede. Ko je svoj koncert v Maleziji napovedal Lambert, ki ne skriva, da ga privlačijo moški, pa so predstavniki omenjene stranke še bolj besno nasprotovali nastopu in mlademu glasbeniku očitali, da na koncertih "oglašuje homoseksualnost".

Lambert je očitke zavrnil prek Twitterja in zapisal, da njegovi koncerti "promovirajo VSE mogoče življenjske stile, ki omogočajo svobodo pri iskanju ljubezni in intime. Homo-, hetero ali biseksualnost, staro ali mlado. Vse je vključeno!"

Američana so sicer pred časom napadli tudi v domovini - na lanski podelitvi nagrad AMA je namreč med nastopom z enim izmed plesalcev simuliral oralni seks, klaviaturista Tommyja Ratliffa pa zgrabil za mednožje in ga vroče poljubil, zaradi česar je izbruhnil manjši škandal.