Rihanna je s svojim nastopom v prijetem seksi kombinezonu najbolj navdušila občinstvo - pa tudi modne kritike. Foto: Reuters
Rihanna je s svojim nastopom v prijetem seksi kombinezonu najbolj navdušila občinstvo - pa tudi modne kritike. Foto: Reuters
Jermaine in Jafaar Jackson
Jermaine in njegov sin Jafaar sta prevzela nagrado za svojega pokojnega brata oziroma strica. Foto: Reuters

Je že res, da je Rihanna na podelitvi ameriških glasbenih nagrad ostala praznih rok, a s svojim seksi videzom si je med gledalci pridobila kar nekaj simpatij.

Temnopolta pevka z Barbadosa je bila namreč oblečena v nekakšen kombinezon v stilu "obližev", zapela pa je dve pesmi iz svojega novega albuma - Wait Your Turn in Hard. Podobno je bila oblečena tudi Lady GaGa, ki - zanimivo - tudi ni osvojila nobene nagrade. Na spektakularnem nastopu, kjer ni manjkal niti goreč klavir, je odpela pesmi Romance in Speechless.

Poleg omenjenih pevk so se na odru losangeleškega Nokia Theatra zvrstili še številni drugi glasbeniki od Kelly Clarkson, Black Eyed Peas, Nelly Furtado, Janet Jackson, Timbalanda, Green Day itn., veliko pa se govori tudi o nastopu Jennifer Lopez, ki ji je med izvajanjem novega singla "Louboutins" zmanjkalo tal pod nogami.

Največ nagrad za Taylor Swift
Velika zmagovalca podelitve sta sicer postala mlada Taylor Swift in pokojni kralj popa Michael Jackson. Štiri posthumne nagrade, tudi za najboljšega izvajalca soul/R&B-ja in pop/rockovskega izvajalca, je sprejel njegov brat Jermaine. Zvezdnica kantrija, ki se je v dvorano oglašala prek videopovezave iz Londona, je prejela še eno nagrado več, vključno z najbolj prestižno za najboljšega izvajalca/izvajalko leta.

Whitney Houston, ki je zapela novi singel I Don't Know My Own Strength, je postala najboljša mednarodna izvajalka, Jay-Z pa je prejel nagradi za najboljšega izvajalca rap/hiphopa in najboljši album rap/hiphopa. Najboljša skupina je postala Black Eyed Peas.

Vse letošnje nagrade:
Izvajalec/izvajalka leta: Taylor Swift
Mednarodni izvajalec/izvajalka leta: Whitney Houston
Pop/rockovski izvajalec: Michael Jackson
Pop/rockovski izvajalka: Taylor Swift
Pop/rockovska skupina: The Black Eyed Peas
Pop/rockovski album: Michael Jackson - Number Ones
Kantriizvajalec: Keith Urban
Kantriizvajalka: Taylor Swift
Kantriskupina: Rascal Flatts
Kantrialbum: Taylor Swift - Fearless
Hip-hopovski izvajalec: Jay-Z
Hip-hopovski album: Jay-Z - Blueprint
Soul/R&B-jevski izvajalec: Michael Jackson
Soul/R&B-jevska izvajalka: Beyonce
Soul/R&B-jevska skupina: The Black Eyed Peas
Soul/R&B-jevski album: Michael Jackson - Number Ones
Filmski album: Twilight
Sodobni izvajalec/izvajalka: Taylor Swift
Alternativni rockizvajalec: Green Day
Latinski izvajalec: Aventura
Sodobni vplivni izvajalec: Mary Mary
Preboj leta: Gloriana