Se bo Lauryn izkopala iz godlje? Foto: EPA
Se bo Lauryn izkopala iz godlje? Foto: EPA

Pevka nekdanje zasedbe Fugees, katere največja uspešnica je Killing Me Softly, je junija lani priznala, da med letoma 2005 in 2007, ko je zaslužila 1,8 milijona ameriških dolarjev, ni poravnala dohodnine. Zaradi tega prekška ji je grozila triletna zaporna kazen.

Večer pred izrekom sodbe je pevka, ki ima kar šest otrok, le nabrala denar in na državni račun nakazala 504.000 dolarjev, a aprila jo je sodnik znova okaral, ker ni poravnala še preostale vsote.

Ves čas je vztrajala, da bo zbrala denar s podpisom pogodbe z novo založbo, toda do samega sklepa ni niti prišlo, saj Hillova ni končala studijskega dela. Tako se je suša na njenem ustvarjalnem področju le še podaljšala. Spomnimo, da je osrednja članica tria Fugees svoj zadnji samostojni album izdala 2001.

V petek pa je kljub temu predstavila svoj prvi singel po nekaj letih, skladbo Neurotic Society. "To je pesem, ki sem jo bila prisiljena takoj dati v javnost, saj mi grozi zakonski rok," je zapisala.

V zaporu v New Jerseyju se bo zagotovo spominjala svojih zlatih časov. Leta 1998 ji je solistični album The Miseducation of Lauryn Hill prinesel kar pet grammyjev.