V Sofijo potuje Lina. Foto: Žiga Culiberg
V Sofijo potuje Lina. Foto: Žiga Culiberg
Lina Kuduzović in Alenka Vozlič
11-letna Leni se je Sloveniji prvič predstavila v znanem resničnostnem šovu in se uvrstila v finale! Od takrat naprej njena ljubezen do petja in glasbe samo še raste. Znanje dopolnjuje tudi z igranjem električnega klavirja. Zdaj 12-letna Lina je leta 2010 postala najmlajša zmagovalka v prvi sezoni šova iskanja nadarjenih talentov, čez dobro leto pa je izdala svojo prvo ploščo. Foto: Žiga Culiberg

Finale izbora Mini Ema, ki ga je gostila oddaja Vikend Paket, je dal odgovor na to, kdo bo tam zastopal slovenske barve.

Iz predizborov sta se tja uvrstili dve dekleti. Zmagovalka prvega predizbora je bila 11-letna Alenka Vozlič ali Leni, kot jo vsi kličejo, s pesmijo Najlepši dan, ki o svoji skladbi pravi: "Pesem govori o meni in vili, kako jo sprašujem, ali bo dan v redu in ali bo to moj najlepši dan."

V drugem predizboru je zmagala 12-letna Lina Kuduzović s skladbo Prva ljubezen. "Moja pesem govori o prvi ljubezni. Ko si majhen in imaš metuljčke v trebuhu ..." je po polfinalnem nastopu povedala Lina.

Veselje zmagovalke
Po današnjem zmagoslavju pa je dodala: "Zmage res nisem pričakovala ... Ko sem videla na listu napisano svoje ime, sem dobila kar solzne oči. Res se veselim, da bom Slovenijo zastopala na Pesmi Evrovizije za otroke. In hvala vsem, ki sta me podprli in glasovali zame."

Pojasnila je še, da je pesem Prva ljubezen zanjo zelo posebna, saj jo je napisala sama in nato sodelovala z dvojcem Maraaya.

Vse o Mini Emi pa najdete na družbenih omrežjih izbora EMA,

na uradni strani Facebooka

in Instagramu.


Končna odločitev v rokah gledalcev

Obe finalistki je v predizborih izbrala strokovna žirija v sestavi pevki Nuška Drašček in Nina Pušlar ter vodja glasbene produkcije RTV Slovenija, skladatelj, dirigent in aranžer Patrik Greblo, končno zmagovalko pa ste izbrali gledalci in gledalke s telefonskim glasovanjem.

Zmagovalka Mini Eme je Lina
Zmagovalka Mini Eme je Lina