Koncert Radia Si v ljubljanskem Orto baru. Foto: Radio SI
Koncert Radia Si v ljubljanskem Orto baru. Foto: Radio SI

Na prvem koncertu v nizu, ki je potekal v Ljubljani, sta se imeli priložnost predstaviti prvi dve zasedbi, izbrani na natečaju, in sicer Leonart in Revolute.

V prihodnjih mesecih bodo, kot smo že poročali, na teh koncertih nastopili še Happy Ol'McWeasel (19. februarja v studiu 22 Regionalnega centra Maribor), še dva izbrana na natečaju, Die Hamsters in Perfect Strangers, bosta prostor na odru dobila 20. marca na Ravnah na Koroškem, 21. aprila pa bodo v studiu 22 mariborskega regionalnega centra nastopili Elvis Jackson.

Kot smo že poročali, je Radio Si v sklopu projekta 30 Years For You pripravil javni natečaj in nato izbral 12 finalistov (to so Ditka, Alkimia, Perfect Strangers, Dreamon, BO!, Alice Blue, Die Hamsters, Koala Voice, Las Cuerdas, Leonart, Revolute in Fed Horses). Vsi finalisti bodo dobili priložnost nastopati na enem izmed koncertov, ki jih v letu 2015 organizira Radio Si in z njimi zaznamuje 30. obletnico oddajanja radijskega programa za tujejezično javnost.

Trije finalisti si bodo na podlagi koncertnega nastopa in prijavljene tujejezične skladbe prislužili nagrado snemanja tujejezične skladbe v Studiu 22 RTV-centra Maribor ter promocijo Radia Si v Sloveniji in znotraj mreže evropskih radijskih postaj Euranet Plus.

V spodnji galeriji si lahko ogledate, kako je potekal prvi koncert v nizu.