Madonna bo kmalu izdala svoj 12. studijski album. Foto: EPA
Madonna bo kmalu izdala svoj 12. studijski album. Foto: EPA

Gaga je priznala, da ima Madonna nanjo velik vpliv, da jo občuduje. Kraljica popa pa je v intervjuju za ABC News dejala, da se ji zdi njen vpliv na glasbo Lady Gaga zanimiv in zabaven.

"Vsekakor mislim, da se pri ustvarjanju velikokrat navezuje na moja dela. Mislim, da je to zabavno in laskavo. Včasih," je povedala 53-letna pevka. Priznala je, da na delo Lady Gaga gleda na različne načine: "Ne smem se jeziti zaradi tega, saj sem očitno vplivala nanjo."

Pevki sicer največkrat primerjajo zaradi provokativnih nastopov in videospotov ter nalezljivih poppesmi. Največ prahu je dvignila pesem Born This Way Lady Gaga, ki naj bi v nekaterih delih zelo spominjala na Madonnino pesem Express Yourself.

"Ko sem jo slišala na radiu, se mi je zdela zelo znana," je povedala Madonna. Novinarka jo je vprašala, kako se je ob tem počutila, je dejala: "Redukcijsko." Na vprašanje, ali je to dobro, pa je odgovorila, da naj preveri sama. Mediji poročajo, da izraz med drugim pomeni nezrel, kar vsekakor ni kompliment za Lady Gaga.

V intervjuju za Newsweek pa je Madonna dejala, da je pesem Born This Way dobro narejena različica njene pesmi: "Ne pravim, da je povsem enaka, a prepoznam nekatere akorde. Zdi se mi zanimivo." Ko je uspešnica Born This Way izšla, je Madonna Lady Gaga sicer poslala sporočilo, v katerem je zapisala, da jo povsem podpira pri izdaji njene nove pesmi.

Madonnin brat Christopher Ciccone, ki je bil do leta 2008 tudi njen menedžer, je Lady Gaga takoj obtožil, da je pesem Born This Way plagiat. Koliko pa sta si pesmi podobni v resnici, lahko preverite v priloženih videih.

Express Yourself

Born This Way

Lady Gaga vs. Madonna

Ariana Grande