Že v noči s torka na sredo bo jasno, ali so Madonnina prizadevanja naletela na plodna tla. Foto: AP
Že v noči s torka na sredo bo jasno, ali so Madonnina prizadevanja naletela na plodna tla. Foto: AP

Pevka je v okviru nenapovedanega nastopa pred več sto ljudmi v parku Washington Square zapela nekaj svojih uspešnic, tudi Express Yourself in Like a Prayer, pa mirovniško klasiko Imagine pokojnega britanskega rockerja Johna Lennona.

"Glasujte s svojim srcem, glasujte s svojim umom, glasujte s svojim duhom, glasujte s svojo dušo. Rešite to državo, prosim," je Madonna, je imela na glavi kapo z vzorcem zastave ZDA, pozvala množico nekaj ur pred uradnim odprtjem volišč po vseh ZDA. "Glasujte za Hillary Rodham Clinton. Ohranimo Ameriko veliko, kot že je," je še dodala, preden je zapustila oder.


Volitve na RTV Slovenija
Na MMC-ju ameriške volitve že mesece spremljamo na posebnem podportalu, pestro dogajanje na volilni torek, tako podnevi kot ponoči, pa bomo spremljali v živo prek aplikacije MMCživo.

Na Radiu Slovenija bodo volitve zaznamovale vse informativne oddaje, ameriško obarvan pa bo tudi nočni radijski program. V sredo sledi analiza volitev v različnih oddajah, tudi v Studiu ob sedemnajstih.

Na TV Slovenija bosta v torek na 1. programu posebni oddaji z naslovom Ameriške volitve; prva, ki bo analizirala pot Donalda Trumpa in Hillary Clinton, bo ob 21.00, vodil jo bo Igor E. Bergant, druga ob 23.00 pa bo z voditeljico Mojco Širok orisala videnje kampanje v Moskvi, Bruslju in na Bližnjem vzhodu. Ob 4.30 se bo na 1. programu TV Slovenija začela posebna volilna oddaja, ki jo pripravljajo sodelavci televizije, radia in MMC-ja. Ob 10. uri bodo posebna poročila o volitvah. Ameriške volitve bodo tudi tema četrtkove Tarče z Dejanom Ladiko in Globusa z Igorjem Juričem.

Tudi glasbenik Bruce Springsteen se je zavzel za demokratsko kandidatko. V ponedeljek je nastopil na njenem predvolilnem dogodku v Filadelfiji v zvezni deželi Pensilvanija, ki velja za eno izmed neodločenih držav. "The Boss" je kritiziral Trumpa, da je moški, čigar vizija je omejena le na njega. "Manjka mu dostojnosti, ki bi mu dovolila postavljati prioritete ameriške demokracije pred njegovimi lastnimi zanimanji in egom."