Na festivalu Volt so nastopili tudi Motorhead. Foto: EPA
Na festivalu Volt so nastopili tudi Motorhead. Foto: EPA

Festival Volt je letos pritegnil rekordno število obiskovalcev. Že lani je festival obiskalo 120.000 ljudi, letos pa so organizatorji rezultat še izboljšali, saj je bilo na Voltu 123.000 ljubiteljev glasbe.

Najbolje obiskan dan je bil petek, ko so našteli 35.000 obiskovalcev. Petkov festivalski večer je obiskovalce pritegnil s priznanimi glasbenimi imeni, kot so Motorhead, The Parov Stelar Band in David Guetta. Soboto pa so zaznamovali Wellhello, Akos, John Newman in Fatboy Slim. Na 23. festivalu Volt se je sicer na več odrih v štirih dneh in pol zvrstilo okoli 200 nastopajočih. Festival Volt velja poleg Szigeta za najbolj priljubljen madžarski glasbeni festival.

Sziget, eden izmed največjih glasbenih festivalov v Evropi, že od leta 1993 poteka vsak avgust na budimpeškem otoku Obuda. Letos bo Sziget potekal od 10. do 17. avgusta, med glavnimi nastopajočimi pa so napovedani Robbie Williams, Florence and The Machine, Kings of Leon, Interpol, Limp Bizkit, Avicii in Ellie Goulding. Festival zadnja leta vsakič pritegne več kot 370.000 obiskovalcev.

Ekipa organizatorjev Szigeta od leta 2007 organizira še en priljubljen glasbeni festival. V Zamardi ob Blatnem jezeru bo med 9. in 12. julijem potekal Balaton Sound Festival, ki je namenjen predvsem ljubiteljem elektronske glasbe. Nastopili bodo Tiesto, Hardwell, Faithless, Afrojack in številni drugi.