Me And My Drummer odpirata novi 'semester' koncertne serije Indekš v Šiški. Foto: Kino Šiška
Me And My Drummer odpirata novi 'semester' koncertne serije Indekš v Šiški. Foto: Kino Šiška

Alt pop duo Me And My Drummer, ki ga sestavljata pevka/klaviatruistka Charlotte Brandl in bobnar Matze Pröllochs, si je s svojim zasanjanim, odštekanim indie popom in zaradi Charlottinega čutnega glasu že prislužil primerjave s Florence & The Machine, Portishead, Lamb in hvalospeve v glasbenih medijih, kot so Rolling Stone, MTV, NME, BBC1 ...

24. septembra 2012 je dvojec pri založbi Sinnbus izdal svoj prvenec The Hawk, The Beak, The Prey. Vokalistka in klaviaturistka Brandlova in bobnar Pröllochs sta povzročila precejšnjo razburjenje že s singlom You're A Runner. Album pa poslušalca od začetka do konca navdaja s pristnim občutkom, da se z bendom odpravlja na intimno potovanje – "samo predstavljajte si, da bi Florence Welch pela v zasedbi Friendly Fires", so zapisali v eni od recenzij.

Charlotte in Matze sta se spoznala v Tübingenu, Matzejevem rojstnem mestu, kjer sta delala v gledališču. Oba so kot glasbenika angažirali za tri zaporedne gledališke produkcije, povezal pa ju je navdih v glasbi, ki si ga delita. Sama navajata, da na njuno melodiko med drugim vplivajo Micachu And The Shapes, Beach House, The Roots, Ella Fitzgerald in M.I.A. Na njun način pisanja glasbe vplivajo hip hop, elektronika in pop, kar se jasno sliši na albumu The Hawk, The Beak, The Prey.

Po izvrstnih medijskih odzivih v glasbenih publkacijah je zasedba Me And My Drummer pripravljena, da svoj edinstveni zasanjani pop ponese iz rodne Nemčije in se predstavi kot eden najbolj vznemirljivih novih bendov, ki so zadnje čase prišli iz Berlina. V petek ob 21.00 ju lahko ujamete na odru Komune Kina Šiška.