Pet srečnežev bo prejelo po tri zgoščenke s slovenskimi popevkami. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pet srečnežev bo prejelo po tri zgoščenke s slovenskimi popevkami. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

MMC svojim uporabnikom poklanja pet kompilacij z zadnjih treh Slovenskih popevk. Nagrajenec, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, bo prejel tri zgoščenke: Slovenska popevka 2010, Slovenska popevka 2011 in Slovenska popevka 2012.

MMC v sodelovanju z ZKP RTV Slovenija poklanja pet paketov kompilacij iz zadnjih treh Slovenskih popevk. Nagrajenec bo dobil tri CD-je: Slovenska popevka 2010, Slovenska popevka 2011 in Slovenska popevka 2012. Vse, kar morete storiti, je, da postanete oboževalec MMC Zabave na Facebooku in kot komentar pod objavo ali na zid napišete pravilen odgovor na zastavljeno vprašanje. Med pravilnimi odgovori bomo izžrebali pet srečnežev. Nagradna igra se začne danes in bo trajala vse do petka, 21. septembra, do 15. ure. Vsak dan vam bomo na Facebooku zastavili eno vprašanje in v večernih urah izžrebali nagrajenca.

Občinstvo je na jubilejni 50. Slovenski popevki za svojo zmagovalko izglasovalo skladbo Naj nama sodi le nebo v izvedbi Nuše Derende in Marka Vozlja, strokovna žirija pa skladbo Ti prihajaš, ki jo je izvedel Matevž Šalehar - Hamo. Slavila sta še Marko Gregorič s pesmijo Zgoraj brez, ki je prejel nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo, in Lea Sirk s skladbo Čudovit je svet, ki je osvojila nagrado strokovne žirije za najboljšo interpretacijo.

Če se spomnimo še zmagovalcev iz preteklih dveh let- nagrado občinstva je tudi leta 2011 prejel Marko Vozelj in pesem Tukaj si, strokovna žirija pa je nagrado podelila Rudiju Bučarju in pesmi Naj traja. Nagrado za najboljše besedilo Slovenske popevke 2011 je prejela pesem Drobne slike (v izvedbi BilBi), nagrado za najboljšo interpretacijo Anika Horvat (In situ), nagrado za mladega perspektivnega avtorja ali izvajalca pa Samo Budna (Sončna hiša).

Najboljšo popevko leta 2010 po mnenju občinstva sta zapela Katja Fašnik in Rok Ferengja (Nova pomlad). Zmagovalka po izboru strokovne žirije je bila pesem Otok ljubezni, ki jo je odpela zimzelena Darja Švajger. Slednja je prejela tudi nagrado za najboljšo izvedbo. Nagrado za najboljšega mladega avtorja je osvojil Gaber Radojevič za skladbo Tisto, kar ostane, ki jo je zapel Slavko Ivančić, nagrado za najboljše besedilo pa je prejel Srečko Čož za pesem Romantičen večer, ki jo je zapela Kristina Oberžan.