Natalie bo v Sloveniji začela svojo evropsko turnejo. Foto: AP
Natalie bo v Sloveniji začela svojo evropsko turnejo. Foto: AP
Organizator in glavni pokrovitelj Pivovarna Laško letos praznuje 190 let delovanja, kar je vodilo v nekaj novosti - med drugim tudi (ponovno) odločitev o brezplačnem glasbenem dogajanju. Foto: Organizator
Festival bo potekal od četrtka, 16. julija, do nedelje, 19. julija. Foto: Organizator

Organizatorji festivala Pivo in cvetje, ki z vsakim letom postaja bolj priljubljen in vsakič znova privabi več svetovnih glasbenikov, so z veseljem razkrili eno izmed najbolj zvenečih imen med letošnjimi gosti - Slovenijo bo obiskala pevka in igralka Natalie Imbruglia.

40-letna temnolaska je svojo pot na poti k zvezdam začela kot igralka v seriji Sosedje (Neighbours), tako kot dva druga Avstralca - igralec Russell Crowe in pevka Kylie Minogue. Nato se je leta 1994 preselila v London in se osredotočila na glasbo.

Izjemen uspeh je dosegla že s svojim debitantskim albumom Left of the Middle v letu 1997 ter velikim hitom Torn, priredbo izvirnika ameriških rokerjev Ednaswap. Platinasto naklado je album dosegel tako v Veliki Britaniji kot tudi v njeni rodni Avstraliji. Za skladbo Torn pa je bila nominirana za nagrado grammy, leta 1998 pa je dobila nagrado MTV Video Music Award za najboljšo novo izvajalko.

Želela uspeti v Hollywoodu
Leta 2003 je zaigrala ob boku Rowana Atkinsona v zabavni britanski komediji Johnny English, leta 2009 pa v avstralski drami Closed for Winter. Njena velika želja je bila, da ji uspe tudi v Hollywoodu, zato se je za nekaj let preselila tja, vendar večjega uspeha ni doživela. Lani je debitirala v gledališču v Veliki Britaniji z vlogo v igri Things we do today, letos pa se je odločila za vrnitev na glasbene odre.

Za svoj peti studijski album je navdih našla v glasbenikih, kot so Damien Rice, Cat Stevens, Tom Petty, Pete Townsend in Zac Brown Band. Prva uspešnica, s katero je že marca letos napovedala album, pa je Instant Crush, priredba klubskega hita Daft Punk iz leta 2013. Producent albuma je Billy Mann, ki je do zdaj sodeloval z umetniki, kot so Pink, John Legend, Celine Dion, Martina McBride in Sting.

Nastopila bo na odru Zlatorog
Album Male bo oboževalcem julija predstavila na festivalu Pivo in cvetje. Poleg Natalie se bodo v treh dneh na odru Zlatorog, ki bo (ponovno) postavljen na Trubarjevem nabrežju, zvrstili še DoT, Mi2, Manouche, I.C.E., Jackson, Šank Rock, S.A.R.S, Hladno pivo, Russkaja, Stevie Salas in Europe.

Oder Jubilejnik bo še naprej gostil glasbenike, predane narodno-zabavni in popularni glasbi: Klemna Bunderlo s skupino 3Čelos, The Moonlightning Orchestra, Modrijane, Tanjo Žagar z Avanatura Bandom, Klapo Maslina ter Alpski kvintet z Otom Pestnerjem. Oder Club pa bodo zavzeli Pivo in čevapi, Attentat Fanfare, Šukar, Maja Založnik, Nuška Drašček, Katrina Leskanich, Tinkara Kovač, HeavenX, Carlos de Nicaragua, Gipsy Ska Orchestra, Juanito Makande, Cora Viento in Vanny Jordan y su Banda. Svoj oder bodo letos prvič dobili tudi otroci, postavljen bo v zdraviliškem parku hotela Thermana, in didžeji, s čimer bo festival pritegnil ljubitelje elektronske glasbe.