Glavni festivalski oder. Foto: Tjaša Janovljak
Glavni festivalski oder. Foto: Tjaša Janovljak
Delavnica bobnanja. Foto: Tjaša Janovljak

Od 2. do 11. julija bo v Vidmu v sosednji Italiji, nedaleč od slovenske meje, znova potekal eden največjih festivalov v naši okolici, Rototom Sunsplash. V sredo, 1. julija, se bo na predfestivalskem dogodku predstavila slovenska skupina Elvis Jackson, v četrtek pa se bo začel festivalski program, ki bo vsak dan obsegal koncerte na velikem in več manjših odrih, poseben šotor, v katerem bodo za gramofoni glasbo vrteli DJ-ji, obilo ustvarjalnih delavnic in debate, ki se bodo letos sukale okrog teme "Drugačen svet ni utopija". V Parku Rivellino, kjer so vsa prizorišča kot tudi prostor za kampiranje, bodo na voljo številne restavracije z etnoponudbo in bazar z živopisanimi stojnicami.

Več informacij o festivalskem dogajanju najdete tukaj.
Med najbolj pričakovanimi glasbenimi imeni letošnjega festivala so Bunny Wailer, Linton Kwesi Johnson, Steel Pulse, Alborosie, Beenie Man, Buju Banton, Groundation, Sly & Robbie, Anthony B, Horace Andy, Misty in Roots, Capleton, Pablo Moses in mnogo drugih legend jamajške godbe.

Festival vsako leto obišče tudi vse več slovenskih obiskovalcev. Lani se je med gostinsko ponudbo z vsega sveta znašla tudi slovenska pivnica.

Besedilo: Ines Kočar, foto: Tjaša Janovljak