Skupina Niet bo 31. maja znova stala na odru Križank. Foto: MMC RTV SLO
Skupina Niet bo 31. maja znova stala na odru Križank. Foto: MMC RTV SLO

Predstavnik skupine, Jani Jerant, je pojasnil, da bodo Nieti na koncertu igrali okoli 90 minut in predstavili večino pesmi z aktualnega albuma ter tudi večino starejših skladb. Predskupini na koncertu z naslovom Čas je za revolucijo bosta ljubljanska pankovsko-rockerska zasedba Backstage in Buldogi, začetniki slovenskega panka.

"Tako izbor Križank kot majski termin imata svoj namen in vsebino," je dejal Jerant. Križanke Nietom izredno veliko pomenijo, saj so tam začeli svojo kariero na Novem rocku '84. "Tudi z mesecem majem je povezanih veliko stvari, o katerih govorita tudi album in pesem z naslovom Bil je maj," pojasnjuje Jerant.

Nieti so 13. aprila pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija izdali svoj prvi pravi album Trinajst. Trinajst pesmi na plošči sledi tragični zgodbi posameznika, ki se v sodobni družbi ne znajde in v katerem se potreba po spreminjanju sveta na boljše meša s hrepenenjem po begu v ljubezen. Na koncu se svet ne spremeni, ljubezen se ne izkaže kot odrešitev in končni mir človek najde šele v smrti.

Svoje nove stvarite so člani zasedbe Niet predstavili 13. aprila ob 13. uri. Spodaj si lahko ogledate nekaj videournikov s predstavitve.