Čar festivala Noč v Bitnjah je v pristnem domačem vzdušju, pravijo organizatorji. Foto: Organizator
Čar festivala Noč v Bitnjah je v pristnem domačem vzdušju, pravijo organizatorji. Foto: Organizator

Noč v Bitnjah je prireditev z dolgoletno tradicijo, ki je v zadnjih letih prerasla v največji festival na Gorenjskem. Pod okriljem gasilskega društva je dogodek prehodil zanimivo pot od vaške veselice v malem kraju Bitnje do odmevnega dogodka, ki je lani kljub slabemu vremenu privabil več kot 10.000 ljudi.

Bi želeli tudi vi postati del festivala Noč v Bitnjah? MMC vam podarja štiri dvodnevne vstopnice. Vse, kar morate storiti, je, da odgovorite na nagradno vprašanje, ki se glasi: Katerega leta je prvič potekal festival Noč v Bitnjah? Odgovore pošljete na mail MMC-nagrade@rtvslo.si do petka, 13. junija 2014.

Ker veliko obiskovalcev festivala prihaja iz oddaljenih krajev Slovenije, nekaj celo iz tujine, saj letos ponujajo tudi kampiranje v neposredni bližini prizorišča.

Med nastopajočimi pa se bodo zvrstili Severina, Vlado Kreslin & Mali Bogovi, Pop Design, Muff, Anavrin, Parni valjak, Elvis Jackson, Rock partyzani, Zaklonišče prepeva, San Di Ego in Red Five Point Star. Poleg znanih izvajalcev pa se bodo predstavile tudi še neuveljavljene skupine, ki so jih izbrali na posebnem festivalskem natečaju.