Take That so novi album posneli brez Robbieja, sodelovanje je odpovedal tudi Jason. Foto: EPA
Take That so novi album posneli brez Robbieja, sodelovanje je odpovedal tudi Jason. Foto: EPA

Take That so kot fantovska skupina zasloveli v začetku 90. let s skladbami, kot so It Only Takes a Minute, Everything Changes in Babe, zasedba pa je začela "razpadati" že po petih letih, ko jo je zapustil Robbie Williams in si zgradil uspešno samostojno kariero.

Leta 1995 je imela skupina zadnjo koncertno turnejo, preden so se leta 2006 ponovno združili in osrečili svoje oboževalce. Navdušenje ni minilo niti nekaj let po tem, saj so koncentrirali vse do leta 2011 s krajšimi in daljšimi premori.

Zdaj že malo starejši fantje so se odločili za snemanje novega albuma, vendar se je sodelovanju po Robbieju odpovedal tudi Jason Orange. Zasedba zdaj deluje kot trio, njihov novi album pa bo izšel prihodnji mesec.

"Vedno smo bili ponosni na svoje nastope v živo in zelo se veselimo koncertov prihodnje leto. To je tisto, kar nam je v našem poslu najbolj všeč. Potrudili se bomo, da damo vse od sebe," so člani zapisali v izjavi.

Zanimivo pa je, da je pred kratkim v javnost (ponovno) prišla novica, da se je Barlow s kolegoma Donaldom in Ownom izogibal plačilu davkov. Člani skupine Take That so denar - menda kar 26 milijonov funtov - vložili v Barlowovo podjetje Larkdale, eno izmed 51 t. i. "icebreaker partnerships" (po krovnem Icebreaker Management Services), ki jih zdaj preiskujejo sodni organi.