Glasba
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.6 od 5 glasov Ocenite to novico!
19-letni kanadski pevec in avtor pesmi Shawn Mendes je pozornost spletne javnosti pritegnil s priredbami uspešnic, ki jih je objavljal na videoaplikaciji Vine. Kmalu so ga opazili tudi glasbeni producenti, podpisal je pogodbo z Island Records in izdal svoj prvi album Handwritten, s katerega je prišla njegova prva uspešnica Stitches. Lani je sledila plošča Illuminate. Foto: Reuters

Dodaj v

Oživljeni Unplugged začne Shawn Mendes, v navdih so mu Pearl Jam

Kultna koncertna serija vrhunec dosegla v dobi grungea
21. avgust 2017 ob 09:36,
zadnji poseg: 21. avgust 2017 ob 09:38
Los Angeles - MMC RTV SLO, STA

Glasbena televizija MTV nadaljuje s prizadevanji, da bi se programsko vrnila h koreninam: tudi z oživitvijo v 90. letih zelo priljubljene "izštekane" koncertne serije Unplugged.

Prvi bo 8. septembra v na novo oživljeni različici oddaje nastopil popularni zvezdnik Shawn Mendes, je poročal britanski BBC.

Serija Unplugged je slovela po tem, da so priznani glasbeniki in skupine pred občinstvom svoje uspešnice izvedli v akustični različici. Vrhunec priljubljenosti je dosegla v 90. letih, ko so v razmahu grungea nastopili Nirvana, Alice In Chains in Pearl Jam.

Na sporedu MTV-ja je bila do leta 2009, ko so jo ukinili. Med glasbeniki, ki so se tačas predstavili v izštekani različici, so bili tudi Jay-Z, Lauryn Hill, Adele, Mariah Carey in Katy Perry.

Septembra bo kot prvi serijo na novo zagnal priljubljeni mladi kanadski zvezdnik Shawn Mendes. Njegov nastop bodo snemali v Los Angelesu. 19-letnega glasbenika je k projektu pritegnil prav posnetek koncerta skupine Pearl Jam iz leta 1992 (sam se je rodil šest let kasneje), saj je "začutil, da je v ospredju projekta glasba, ne pa komercialni nameni".

Predstavnik MTV-ja Armani Duncan je za Variety povedal, da je oživitev serije po eni strani nostalgična gesta, po drugi pa nameravajo pritegniti nove gledalce, ki začetkov koncertov Unplugged ne poznajo. Pred časom so na MTV napovedali, da se z oktobrom na spored glasbene televizije vrača tudi oddaja Total Request Live (TRL), v kateri se je uveljavil voditelj Carson Daly.

A. K.
Prijavi napako
Komentarji
VanDame
# 21.08.2017 ob 09:45
Malo žaljivo, da tega instant-hit-štancarja dajete ob bok Pearl Jamom in Nirvani. Rock in vse povezane smeri z njo so v velikem zatonu. Stadione polnejo samo še stari rockerji, novih več ni. Zakaj? Po moje zato, ker se je okus mladih spremenil (konec koncev je za to "kriv" v veliki meri tudi MTV). Namesto rocka so se preusmerili v hip hop, pop ipd. Vsakemu svoje. Unplugged bi pa sam raje pustil na miru, naj ga folk ohrani v lepem spominu.
bilzerian
# 21.08.2017 ob 10:23
tega mulota, ki brenka po gitari na spletni aplikaciji so dali kot prvega?
očitno kdo drug niti noče priti na MTV, ki se je iz glasbene televizije prelevil v reality tv.

mogoče bi lahko povabili kim kardashian, pa bi ona eno zapela?
dunbar
# 21.08.2017 ob 10:13
Rastural je tudi Eric Clapton svoj čas.... Kako čas beži, 25 let od kultnih akustičnih koncertov, kakšen talent in umetniška moč je tekla iz nastopov Eddija Veddra, Curta Cobaina ipd...
Igor E
# 21.08.2017 ob 11:00
Mene so osebno na unplugged najbolj navdušili Alice in Chains, pa tudi Stone Temple Pilots, vedno pa sem pogrešal unplugged izvedbo meni najljubšega banda Soundgarden ter tudi Smashing Pumpkins, čeprav za zadnje, glede na Corganov ne prav bleščeč glas, morda tako tudi bolje.. Unplugged Soundgardnov sem sicer kasneje doživel v takšni ali drugačni izvedbi (npr. Chris Cornell live in Sweden...).

Vsem ljubiteljem alternativne glasbe 90' let, pa priporočam poslušanje tudi malo novejših in v Sloveniji manj znanih bandov, kot na primer Days of the new, Failure, nov projekt Christa Novoselica - Giants in the trees, A perfect circle ( James Maynard Keenan - Tool) in še bi se našlo
JohnSmith
# 21.08.2017 ob 10:37
Meni so v spominu najbolj ostali Pearl Jam, Nirvana, Eric Clapton in Live. Staind so pa zadnji, ki se jih spomnim. Pogledal sem pa veliko večino - komaj sem čakal da bo in sem bil siten še cel teden, če sem kakšen unplugged zamudi. Takrat še ni bilo YouTube in 10 ponovitev po TV.
mercury89
# 21.08.2017 ob 09:50
Ta unplugged od nirvane je res super. Večkrat poslušam.
ZRC
# 21.08.2017 ob 12:47
Igor, plus zaradi APC, ki so odličen band. Tudi najnovejši Maynardov band Puscifer ima nekaj zelo dobrih komadov.
Medi13
# 13.11.2017 ob 12:43
ZRC
Igor, plus zaradi APC, ki so odličen band. Tudi najnovejši Maynardov band Puscifer ima nekaj zelo dobrih komadov.

Puscifer ni njegov najnovejši band, ampak njegov solo side projekt. Še vedno je član Tool-a in APC in z njimi koncertira.
Igor E
# 22.08.2017 ob 07:37
ZRC, vračam plus za Puscifer, ki sem ga pozabil omeniti. ;)
feminist
# 21.08.2017 ob 19:10
Rock in vse povezane smeri z njo so v velikem zatonu.

ce poslusas radijske postaje, potem je obcutek res tak.
ampak v dobi interneta je poslusat klasicen radio nesmisel, ce ti je glasba prioriteta.
dobre glasbe iz vseh zanrov je se danes veliko, samo ni vse servirano na pladnju (kot so nam vcasih servirali tudi na mtvju z umplugged), zdaj se je treba malo pomatrat in najt.
kleman3
# 21.08.2017 ob 16:42
Meni Aerosmith in Roxette, ki so btw edini "tujci", ki so igral ta unplugged in izvedba je vrhunska.
LimonaM
# 21.08.2017 ob 16:16
Tudi unplugged Bryana Adamsa je bil odličen (1997).
Nove note
link
Futurski: Za našo glasbo ni računalnika. Z roko spreminjamo vsak filter posebej.
11
22. marec 2018 ob 06:25 "Trip", ki ga doživiš med vožnjo po prazni avtocesti sredi noči, za nekatere. Nežno, zasanjano risanje glasbenih pokrajin, za druge. To so Futurski - sveži val domačega synthpopa.
Več novic ...
Kazalo