Paul McCartney je med JAponci zelo priljubljen. Foto: EPA
Paul McCartney je med JAponci zelo priljubljen. Foto: EPA
Dobrodošli nazaj, Beatli. Foto: Reuters

Oboževalci skupine so 72-letnega glasbenika pričakali že ob prihodu v areno, McCartney pa je pripravil poslastico za oboževalce. Zbrane je med drugim presenetil s skladbo Beatlov Another Girl, pesem pa je bila prvič v živo izvedena, je sporočil predstavnik pevca.

Veteranski britanski glasbenik, ki na svojih koncertih izvaja tudi uspešnice, ki jih je nekoč prepeval s kolegi v skupini, je navdušeno množico nagovoril v japonskem jeziku: "Dolgo časa se nismo videli, Budokan." Pevec je po nastopu povedal: "Bilo je senzacionalno in precej čustveno, saj sem se spomnil, ko smo tu nastopili prvič, poleg tega pa me je pričakalo čudovito občinstvo."

Skupina The Beatles je v dvorani Budokan nastopila leta 1966, to pa je bila njihova prva japonska turneja. Nastop Beatlov je povzročil tudi manjše proteste - nekateri so se namreč jezili, da v športni areni priredijo glasbeni koncert. Prah se je pozneje polegel, v tokijski areni pa so od takrat uprizorili številne koncerte.

McCartney je sicer na Japonskem zadnjič nastopil leta 2013 v okviru svoje turneje Out There, ampak ne v areni Budokan. Tokratno turnejo bo sklenil julija v Chicagu.