Pevka in igralka je v svoji karieri prodala več kot 200 milijonov albumov po vsem svetu in postala ena izmed najbolj prodajanih glasbenih izvajalcev vseh časov. Foto: EPA
Pevka in igralka je v svoji karieri prodala več kot 200 milijonov albumov po vsem svetu in postala ena izmed najbolj prodajanih glasbenih izvajalcev vseh časov. Foto: EPA
Pevka je letos prejela svojo zvezdo na Pločniku slavnih. Foto: Reuters

Pevka, ki se lahko pohvali z največjim številom prodanih albumov vseh časov, se je na zadnji evropski turneji mudila leta 2003. Na staro celino se vrača z venčkom največjih uspešnic, med katerimi so Hero, Fantasy, Always Be May Baby, We Belong Together in številne druge.

Najbližje Sloveniji se bo Careyjeva ustavila 16. aprila v Milanu in 19. aprila na Dunaju. Obiskala pa bo še Estonijo, Poljsko, Litvo, Latvijo, Finsko, Švedsko, Belgijo, Nemčijo, Švico, Veliko Britanijo in Francijo. "Predolgo že nisem pela v Evropi. Zelo sem vznemirjena, ker prihajam in ker bom lahko z občinstvom delila čudovite trenutke. Imam precej presenečenj za občinstvo. Komaj čakam, da se že vse začne," je dejala Careyjeva.

Letošnje leto je 45-letna pevka, ki je prav tako kot po svojem izjemnem glasu znana po precej zvezdniškem vedenju, preživela v Las Vegasu, kjer je nastopala v Cezarjevi palači. Za šov, ki ga je poimenovala Mariah #1 to Infinity, so morali obiskovalci odšteti med 50 in 240 evri. Pevka je svoj zadnji studijski album Me. I Am Mariah ... The Elusive Chanteuse izdala maja 2014. Na njenem 14. albumu so se med gosti pojavili tudi Nas, Miguel, Wale in Fabolous.

Konec ene prevlade
Kot zanimivost lahko omenimo še, da njena velika uspešnica All I Want For Christmas Is You je prav v teh dneh padla z lestvice najbolj predvajanih prazničnih skladb vseh časov. Skladbo, ki je kraljevala vse od leta 1994, je nadomestila priredba The Shines Wonderful Christmastime, ki jo je v izvirniku izvedel sir Paul McCartney.