Festival Ultra vsako leto privabi v Miami več tisoč ljubiteljev elektronske glasbe z vsega sveta. Foto: EPA
Festival Ultra vsako leto privabi v Miami več tisoč ljubiteljev elektronske glasbe z vsega sveta. Foto: EPA
Organizatorji festivala se izmikajo sprejetju odgovornosti za neljubi incident z Mackovo. Foto: EPA

Pred sedmimi meseci je nekaj pogumnežev brez vstopnic poskušalo vdreti na ozemlje festivala, tako da so podrli ograje in tekli mimo varnostnikov. Posledica drznega poskusa je bilo ogroženo življenje Mackove, ki so jo v teku mimo varnostnih ovir poteptali s čevlji. Varnostnico so sicer takoj odpeljali v bolnišnico, toda poškodbe so bile hude. Zdaj bo svojo pravico iskala na sodišču, kjer zahteva 10 milijonov ameriških dolarjev odškodnine (kar znese okoli 7,8 milijona evrov).

Organizatorji festivala Ultra so sicer že izdali uradno sporočilo za javnost, v katerem so zapisali, da želijo Mackovi popolno okrevanje. "Toda v tožbi, ki so jo izdali njeni odvetniki, dejstva okoli nesrečnega dogodka niso navedena," so zapisali. Organizatorji tako zatrjujejo, da je incident sprožila "neznana tretja stranka".

Razvoj na sodišču bi lahko tudi vplival na nadaljnjo usodo festivala v Miamiju. Kot poroča spletni portal EDM Tunes, naj organizatorjem ne bi uspelo dokazati, da so pripeljali dodatne ograje za zaščito na mestu, kjer je stala Mackova. In prav zaradi tega dogodka želijo tako župan Miamija kot drugi mestni veljaki izgnati Ultro iz mesta. Toda festival za zdaj ostaja, kjer je, pravijo organizatorji.