Ali-Ollie Woodson je sodeloval s številnimi znanimi glasbenimi imeni, preizkusil pa se je tudi kot igralec. Foto:
Ali-Ollie Woodson je sodeloval s številnimi znanimi glasbenimi imeni, preizkusil pa se je tudi kot igralec. Foto:

Woodson je umrl v losangeleški bolnišnici zaradi levkemije. 58-letni pevec sicer ni bil član prvotne zasedbe The Temptations, a je z njegovim prihodom skupina doživela preporod in ponovni vzpon na lestvicah prodaje albumov.

Začetek skupine sega v začetke 60. let
Skupina The Temptations je nastala leta 1960 v Detroitu in skozi leta so v njej nastopali številni člani. Dobitniki grammyja so osvajali vrhove lestvic tako v ZDA kot Evropi in leta 1989 je šest članov (Dennis Edwards, Melvin Franklin, Eddie Kendricks, David Ruffin, Otis Williams, and Paul Williams) dobilo svoje mesto v dvorani slavnih rokenrola (Rock and Roll Hall of Fame). Zasedba deluje še danes v sestavi Otis Williams, Terry Weeks, Joe Herndon, Ron Tyson in Bruce Williamson.

Njihove znane uspešnice so med drugim Treat Her Like a Lady, Sail Away, Lady Soul, My Girl, Ain't Too Proud to Beg, Papa Was a Rollin' Stone ...

Ali-Ollie Woodson, rojen kot Ollie Creggett, je s skupino nastopal v 80. letih (z njimi je sodeloval tudi med letoma 2006 in 2008), znan pa je tudi po sodelovanju z Aretho Franklin in Billom Pinkneyjem. Po diagnozi raka na grlu in uspešnem zdravljenju se je bolezen ponovila, konec leta 2008 pa so zdravniki odkrili, da ima levkemijo.

Spodaj lahko poslušate nekaj uspešnic skupine The Temptations.