Koncert Zorana Predina z naslovom Praslovan bo v nedeljo, 1. decembra, ob 19. uri v SNG-ju Drama. Foto: Žiga Koritnik
Koncert Zorana Predina z naslovom Praslovan bo v nedeljo, 1. decembra, ob 19. uri v SNG-ju Drama. Foto: Žiga Koritnik

"Vedno več mladih obiskovalcev mojih koncertov me nagovarja, naj v svoj program spet vključim nekaj pesmi, ki sem jih napisal že v osemdesetih za Lačnega Franza in jih zapojem, da jih bodo lahko slišali v živo, in ne samo s starih vinilk in zgoščenk svojih staršev," odločitev za malce drugačen koncert pojasnjuje glasbenik, ki je sam ali v sodelovanju v zasedbah Lačni Franz, Los Malancanos, Šukar, Ambasadorji užitka, Mar Django QuarteI, Orkester Adijo Pamet, Žive legende, The Gypsy Swing Band in Zoran Predin QuarteI posnel kar 33 albumov.

Izmed vseh pravilnih odgovorov smo izžrebali dva nagrajenca, ki sta bila o nagradi obveščena na elektronski naslov. Hvala vsem za sodelovanje.

Ob tem obljublja, da bodo vsi ljubitelji starih uspešnic v nedeljo po zelo dolgem času lahko v živo slišali nepozabne skladbe, kot so Na svoji strani, Vaterpolist, Lačni Franz, Naj ti poljub nariše ustnice, Pod poraščeno titovki, Čakaj me, Zadnja večerja in seveda Praslovan. Predin še dodaja, da ne bodo manjkale niti njegove novejše (npr. tista o starosti, pravi), poleg tega pa je posebej za to priložnost izbral še nekaj pesmi - za presenečenje.

Koncerta, ki bo potekal v okviru cikla Akustika: nedelje v Drami, se lahko udeležite tudi vi, saj MMC podarja dvakrat po dve vstopnici. Vse, kar morate storiti, je, da odgovorite na nagradno vprašanje. Nagradna igra je trajala do nedelje, 1. decembra, do 14. ure, nagrajenca pa lahko vstopnice prevzameta na blagajni SNG-ja Drama.