Robin Gibb je v slabem zdravstvenem stanju, oboževalci z vsega sveta mu namenjajo dobre misli. Foto: EPA
Robin Gibb je v slabem zdravstvenem stanju, oboževalci z vsega sveta mu namenjajo dobre misli. Foto: EPA

62-letni glasbenik se že nekaj časa (baje uspešno) bojuje z rakom. Še februarja je povedal, da zdravljenje "spektakularno" uspeva -, a je moral pred nekaj dnevi odpovedati udeležbo na koncertu, poroča BBC.

Na njegovi spletni strani, ki trenutno ne deluje, so zato zapisali: "Vsi molimo in upamo, da se bo izvlekel." Dežujejo pa sporočila podpore na Facebooku.

Gibba so pred 18 meseci operirali na črevesju zaradi s trenutnim stanjem nepovezanih zdravstvenih težav, a so zdravniki odkrili tumor in mu postavili diagnozo raka na debelem črevesu, pozneje pa še na jetrih. Zadnje mesece se je počutil bolje in bolezen naj ne bi napredovala.

Prejšnji teden bi se moral v Londonu udeležiti premiere svojega prvega dela klasične glasbe The Titanic Requiem, ki sta ga ustvarila skupaj s sinom Robinom-Johnom Gibbom. Omenjeno glasbeno delo v izvedbi Kraljevega filharmoničnega orkestra je luč sveta ugledalo s 100. obletnico potopa luksuzne ladje Titanik, ki se je zgodil 15. aprila 1912.

Robin Gibb bi moral pred dobrim letom nastopiti tudi v Ljubljani, a je bil koncert večkrat prestavljen, nato pa dokončno odpovedan.