Tlačenje stvari v spodnjice mu ni tuje, a tokrat je potegavščina naletela na stroge Ruse. Foto: EPA
Tlačenje stvari v spodnjice mu ni tuje, a tokrat je potegavščina naletela na stroge Ruse. Foto: EPA

Na videoposnetku, ki so ga objavili tudi na YouTubu, je jasno videti, kako basist Jared Hasselhoff rusko zastavo tlači v sprednji del spodnjic, izvlekel pa jo je iz zadnjega dela.

"Ne povejte Putinu," je v sredo na koncertu v ukrajinskem mestu Odessa dejal Jared - njegovo potezo je občinstvo sprejelo z ovacijami, "šala" pa ni bila niti najmanj všeč Rusom.

Kremelj se je hitro oglasil, skupini pa so prepovedali nastopiti na festivalu Kubana (znan je tudi kot Kuban) v regiji Krasnodar na jugu Rusije: "Govoril sem z oblastmi v Krasnodaru. Bloodhound Gang že pakirajo svoje kovčke. Ti idioti ne bodo nastopili na Kubanu," je jezno sporočil ruski minister za kulturo Vladimir Medinsky.

Fante iz skupine, ki so bili napovedani kot eni izmed glavnih zvezdnikov na festivalu, je v ruskem mestu Anapa, ko so bili na poti na letališče, pričakala jezna skupina Rusov, ki so na kombi, v katerem so se prevažali Američani, metali paradižnik in jajca.

Bloodhound Gang so znani po provokativnih pesmih, kot so You're Pretty When I'm Drunk, I Wish I Was Queer So I Could Get Chicks in Kiss Me Where It Smells Funny?, naj bi se zaradi incidenta z rusko zastavo že opravičili, pišejo tamkajšnje oblasti.

Na festivalu Kuban, ki poteka od 1. do 7. avgusta, bodo sicer nastopili The Prodigy, Guano Apes in Scooter.